Kuivisto alitti 1500 metrin EM-hallirajan ennätyksellään: "Vähän oli työlästä"

Kuivisto alitti 1500 metrin EM-hallirajan ennätyksellään: "Vähän oli työlästä"

Sara Kuivisto alitti reippaasti maaliskuisten EM-hallien 1500 metrin tulosrajan Ostravan kansainvälisessä kilpailussa. Kuivisto pudotti juoksussa halliennätyksensä lukemiin 4.14,99, jolla hän nousee kaikkien aikojen kotimaan hallitilastossa viidenneksi.

EM-hallien tulosraja on 4.18,00, ja Kuiviston aiempi halliennätys oli tänä talvena Helsingissä soolojuoksuna syntynyt 4.18,37.

Ostravan kovatasoisessa juoksussa Kuivisto oli yhdeksäs. Juoksun voitti viime kesän Berliinin EM-kisojen hopeamitalisti, Puolan Sofia Ennaoui ajalla 4.05,22. 

– Ihan ok juoksu, vaikka oli vähän työlästä. Alkuvauhti oli kauden ensimmäiseksi kunnon 1500 metrin kilpailuksi vähän turhan kova, Kuivisto kertaili.

– Matkalla oli kuitenkin sellainen fiilis, että olisin voinut mennä kovempaa, mutta siinä oli edessä juoksija, joka pisti aina hirveästi kampoihin, kun yritin mennä ohi.

Kuiviston mukaan parempaa on kauden mittaan luvassa.

– Tiesin, että kunnon puolesta pystyn juoksemaan sellaisen 4.10-4.15- ajan. Nyt se meni siihen haarukkaan, eli ihan ok talven ensimmäiseltä kovalta tonnivitoselta, Kuivisto sanoi.

Kuiviston edellä maaliin ehätti kuudenneksi juossut Kristiina Mäki ajalla 4.12,18, joka on talven kotimainen kärkinoteeraus. Mäki on Suomen ja Tshekin kaksoiskansalainen ja edustaa kansainvälisissä kisoissa, kuten Ostravassa Tshekkiä, mutta Suomen kilpailuissa Lahden Ahkeraa.

Kuivisto rikkoi sunnuntaina Bärumin hallimaaottelussa 800 metrin EM-hallirajan ajalla 2.04,20. Porvoon Akilleksen juoksijan kilpailukausi jatkuu viikonvaihteessa Kuopion SM-halleissa, jonne hän on ilmoittautunut kolmelle matkalle.

– En vielä lyönyt lukkoon, että mitä juoksen Kuopiossa, Kuivisto sanoi.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Ostrava, Tshekki:

Naiset, 1500 m: 1) Sofia Ennaoui Puolan 4.05,22,…6) Kristiina Mäki Tshekki 4.12,18 (kkk), …9) Sara Kuivisto Suomi 4.14,99 (EM-halliraja)

tuloksia