Kuinka toimitaan seurasiirroissa kaudelle 2019?

Ysiluokkalainen

Urheilijan, joka haluaa vaihtaa seuraa kaudelle 2019 ja täyttää ensi vuonna 14 vuotta tai enemmän, on tehtävä SUL:lle seurasiirtoilmoitus ja maksettava seurasiirron rekisteröintimaksu 30.11.2018 mennessä, jos hän on tehnyt kaudella 2018 tätä edellyttävän tuloksen. 

Seurasiirtoilmoituksen edellytyksenä on, että urheilija on saavuttanut ulkoradoilla, henkilökohtaisessa lajissa seuraavat pisteet kyseisen sarjan lajissa/välineillä: miesten tai naisten sarjoissa vähintään 5 pisteen, M/22/19 sarjoissa vähintään 3 pisteen tai M/N 17 -sarjoissa vähintään 2 pisteen tuloksen.

Jos kauden paras ulkoratatulos jää alle noiden pisterajojen, urheilija on vapaa vaihtamaan seuraa ilman seurasiirtoilmoitusta. Tällöin hän edustaa kaudella 2019 sitä seuraa, jonka nimissä hän kilpailee ensimmäisen kerran SUL:n alaisessa virallisessa kilpailussa.

Ulkomaan kansalaisen, joka haluaa edustaa seuraansa vuoden 2019 SM-kisoissa ja on asunut Suomessa pysyvästi vähintään vuoden (viimeistään 1.1. alkaen) tulee hakea edustusoikeutta Suomen Urheiluliitolta 30.11.2018 mennessä. Hänen tulee myös tarvittaessa suorittaa tähän liittyvä rekisteröintimaksu.

Tarkemmat ohjeet ja maksujen suuruudet löytyvät täältä:

https://www.yleisurheilu.fi/seurat/saannot-ja-maaraykset/edustussaannot

Sivun lopussa olevista linkeistä, joista löytyvät myös lomakkeet, pistetaulukko sekä seurasiirtoja selventävä dokumenttitaulukko.