Kruger jatkaa: Katsotaan talvella onko MM-näkymää

Kruger jatkaa: Katsotaan talvella onko MM-näkymää

Vaasa IS:n Frantz Krugerin paluu kiekkorinkiin ei päättynyt Ruotsi-ottelun. Lajin olympiamitalisti ja Sanna Kämäräisen valmentaja lämpeni heittämiselle ja harjoittelulle sen verran, että treenaaminen jatkuu ainakin kevättalvelle.

– Ajattelin heittää helmikuussa hallikisan ja katsoa missä mennään. Siitä voi jatkaa, jos näyttää, että olisi mahdollisuuksia Lontoon MM-kisoihin. Ei tämä mitään sen vakavampaa ole, Kruger muistuttaa.

Lontoon MM-kisaraja ei ole vielä tiedossa, mutta heittämällä 64 metrin tuntumaan paikka voisi aueta.

– Jos hallissa pääsisi 62 metriin, siitä olisi kesällä hyvissä tuulista mahdollista nousta yli 63 metrin, Kruger tuumi.

Krugerin, 41, into heittää syttyi uudelleen viime kesänä, kun häntä ja Robert Häggblomia pyydettiin Närpiön uuden heittoringin avajaisiin.

– Halusin ensin kokeilla, että pystyn varmasti heittämään sen yhden heiton ennen kuin menen sinne, Kruger muistelee.

Närpiössä Kruger heitti 55,11 ja innostui sen verran, että kiskaisi kuuden heittoharjoituksen terästämänä Kalevan kisoissa 57,79, ja vielä syksyn Ruotsi-ottelussa 59,25.

– Kalevan kisojen jälkeen treenasin pari viikkoa sillä ajatuksena, että jos saisi heitettyä 60 metriä, ja aika hyvin tuo meni, Kruger myhäilee muistolle.

Neljä treeniä viikossa

Sen verran kesän kilpailut kuitenkin innostivat, että hän alkoi puolivakavissaan leikkiä ajatuksella MM-kisoissa. Uransa varrella Kruger on voittanut olympiamitalin ja ollut tuon kerran lisäksi yhteensä viisi kertaa MM- tai olympiafinaalissa. Uran ennätys on 2002 heitetty hulppea 70,32. Hänen nimissään on myös Suomen ennätys 69,97.

– Olen tässä odotellut, että josko joku vähän haastaisi. Lupaisi vaikka 1000 euroa, jos pääsen MM-kisoihin, Kruger veistelee.

Mihinkään huippuvuosiensa treenirääkkiin Kruger ei ole ryhtymässä.

– Pystyn tekemään neljä treeniä viikossa, en enempää. Heittämisestä voi sanoa, että lihasmuisti on tallessa, mutta lihaskestävyyttä ei ole. Olin tosi kipeä, kun Kalevan kisoissa piti heittää kahtena päivänä peräkkäin.

Kruger työskentelee ABB-yhtiön palveluksessa. Kämäräisen valmennuksen lisäksi hän on apuna joidenkin nuorten valmennuksessa, omien sanojensa mukaan vain konsulttina.