Kristiina Mäkelän polvijännevaiva korjataan operaatiolla

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelää jo pidempään kiusannut polvivaiva korjataan polvijänteen puhdistusoperaatiolla perjantaina Helsingissä. Polven operoi ortopedi Tuomo Karila.

– Polvijänteessä on vähän siistittävää. Nähtiin parhaaksi tehdä operaatio tässä vaiheessa, että päästään siitä vaivasta, Mäkelä sanoo.

– Tämä ei ole valtava operaatio, eikä se tullut yllätyksenä. Minulla on hyvä tiimi. Asiaa on pohdittu monen miehen voimin.

Operaatio vaatii kuntoutuksen, muttei Mäkelän mukaan vaaranna tulevia kilpailukausia. Kuluvan kauden kisoissa Mäkelää ei enää nähdä.

– Jos kaikki menee hyvin, hallikaudella on tarkoitus kilpailla, Mäkelä sanoo.

Samoin asian näkee Mäkelää valmentava Tuomas Sallinen, joka kokenut valmentaja ja fysioterapeutti, jolle polvijänneoperaation jälkeinen kuntoutus on tuttua.

– Kristiinan polvea on seurattu pari vuotta. Magneettikuvien perusteella todettiin, että nyt on järkevä aika operoida. Se tarkoittaa, että syksyn ohjelmassa Kristiinalla on soveltavaa harjoittelua, mutta tuleviin kisakausiin valmistumiseen leikkaus ei vaikuta, Sallinen sanoo.

Orimattilan Jymyä edustava Mäkelä voitti puolitoista viikkoa sitten Turun Kalevan kisoissa kolmiloikan Suomen mestaruuden jo kahdeksatta kertaa urallaan. Hänen nimissään on kesän kotimainen kärkitulos 14,30.