Kristiina Mäkelä loukkaantui Liévinin kolmiloikkakisassa – hallikausi ohi

Kristiina Mäkelän kolmiloikkakilpailu Liévinin kansainvälisissä hallikisoissa Ranskassa myöhään keskiviikkoiltana päättyi loukkaantumiseen. Viidennellä hypyllään Mäkelä keskeytti toisen loikkansa ja laskeutui hiekkakasaan oikean jalan takareittään pidellen.

– Oikean jalan takareidessä on lihasrepeämä. Nyt on saatu vasta tarvittava ensiapu kilpailupaikalla. Suomessa tutkimme vamman tarkemmin magneettikuvauksella heti kotiinpaluumme jälkeen. Hallikausi on nyt kuitenkin varmuudella ohi, totesi Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen, joka oli kilpailumatkalla huoltajana ja valmentajana ja on ammatiltaan fysioterapeutti.

– Otamme asiat asiana, Sallinen kommentoi omia ja urheilijansa luonnollisesti vaisuja tunnelmia.

Ennen loukkaantumistaan Mäkelä ehti hypätä tuloksen 13.62. Kilpailun voitti Kuuban Liadagmis Povea tämän hallikauden maailman kärkituloksella 14.81.

Suomalaisten ilta oli Liévinissä muutenkin alavireinen. Seiväshypyssä Wilma Murron kolme yritystä 460 senttimetristä eivät tällä kertaa onnistuneet, ja tulokseksi jäi 445. Elina Lampela jäi puolestaan ilman tulosta aloituskorkeudessa 430.

Palaamme Liévinin kovatasoisiin hallikisoihin tarkemmin toisessa artikkelissamme.