Kristiina Mäkelä: ”Jotenkin tuntui, että jaloista puuttui se viimeinen tatsi”

Kristiina Mäkelä: ”Jotenkin tuntui

Kristiina Mäkelän ensimmäisellä hyppäämä 13,92 ei tällä kertaa riittänyt kolmiloikan MM-loppukilpailuun Lontoossa. Odotettua kovatasoisemmassa karsinnassa karsintarajan 14,20 ylitti kaikkiaan seitsemän hyppääjää, viimeisenä 12 urheilijan finaaliin mentiin tuloksella 14,07.

Mäkelän hypyt olivat 13,92, 13,69 ja 13,77. Hän kilpaili Lontoossa vasta kesäkautensa toisen kilpailun Kalevan Kisojen jälkeen ja esitti MM-stadionilla kauden toistaiseksi parhaan hyppynsä. Mäkelä oli ensimmäiseen tyytyväinen. Toinen meni pieleen, kolmannessa ponnistus jäi kauas. Viimeisessä hypyssä varaa jäi yli 16 senttiä.

– Ensimmäisestä jäi hyvä fiilis, mutta sen jälkeen, kun antoi mennä, tekniikka ei toiminut. Juoksu ei kulkenut, enkä oikein päässyt lankulle. Toisesta hypystä en osaa oikein sanoa mitä kaikkea siinä tapahtui, kolmannessa kroppa ja jalat tuntuivat hyvät, mutta jotenkin hypystä puuttui teho, Mäkelä summaili.

– Ongelmana oli vähän se, että hypyt eivät vaan pysyneet hallinnassa. Jotenkin tuntui, että jaloista puuttui se viimeinen tatsi.

Kesän tilanteensa huomioidenkin Mäkelä odotti itseltään enemmän kuin tulokseksi sai.

– Vaikka takana oli vähän hyppyjä, tavoittelin paljon. Tulos on ihan ok, mutten ole tyytyväinen. 14 metriin olisi pitänyt päästä. Olisin toivonut parempaa.

Loppukaudestaan hän ei osannut sanoa vielä mitään.

– Täytyy miettiä. Pikkuisen tuntuu toisessa kantapäässä, mutten usko siinä olevan mitään sen kummempaa. Tällaisissa kisoissa on aina suuri lataus, pitää katsoa loppukautta.

Mäkelälle askelmerkin katsoi Petri Ruotsalainen.