Kristian Pulli ponnisti Hakaurheilijoiden joukkoon

Pituushyppääjä Kristian Pulli saavutti Hakaurheilijan statuksen Puolan Torunissa pidetyissä EM-halleissa. Pulli ponnisti EM-pronssille halliratojen SE-tuloksella 824. Hakaurheilijaksi pääsee, kun on kansainvälisissä arvokisoissa, maaotteluissa tai SM-kisoissa saavuttanut yhteensä 20 pistettä.

– Pullin pistemäärä on nyt 24 ja hän on Hakaurheilija numero 341, kertoo hakaurheilijoiden tilastoa ylläpitävä Esa Kaihlajärvi.

Pullille Hakaurheilijaksi nousu oli yllätys.

– Ajattelin, etten olisi ihan vielä noussut siihen joukkoon, mutta arvokisamitali näköjään painaa sen verran paljon. Mukava huomionosoitus ja hienoa päästä tuohon joukkoon, Pulli sanoi.

Hakaurheilija-järjestelmä syntyi 1960-luvulla, kun Suomen Urheiluliiton toiminnanjohtajana ollut Kalevi Kotkas halusi synnyttää Ruotsin Stora Grabbar -kunniamerkkijärjestelmän tapaisen systeemin pelkästään yleisurheilulle. Kotkaksen kanssa Hakaurheilijajärjestelmän ideoi liiton tilastoja hoitanut Pentti Vuorio.

Hakaurheilijatilastoon otettiin mukaan myös takavuosien menestyjät, joten Paavo Nurmi oli pitkään tilaston kärjessä, kunnes Tero Pitkämäki pudotti juoksijalegendan toiseksi. Hakaurheilijatitteliin ei liity rahallista korvausta vain kunniamerkki.