Kristian Bäck ja Emma Pullola hyppäsivät Pohjoismaiden mestareiksi

Suomeen 10 Pohjolan mestaruutta - Norja voitti maaottelut

Suomen naisten joukkue on avauspäivän jälkeen toisena ja miesten joukkue kolmantena 19-vuotiaiden pohjoismaisessa nelimaaottelussa. Vaasalaisurheilijat pituushyppääjä Kristian Bäck ja kolmiloikkaaja Emma Pullola voittivat 19-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudet, joista kilpailtiin maaottelun yhteydessä.

Norja oli Espoossa Leppävaaran stadionilla avauspäivän yllättäjä ja johtaa selvästi sekä miesten että naisten maaotteluita koottuaan molemmissa maaotteluissa 111 pistettä. Ruotsi on miesten maaottelussa toisena pistein 95 ja Suomi kolmantena pistein 86. Naisten maaottelussa Suomi on Norjaa 19 pistettä jäljessä, mutta Ruotsia yhdeksän pistettä edellä.

Suomi saavutti lauantaina kaksi Pohjolan mestaruutta, kun Vasa Idrottssällskapin Kristian Bäck voitti pituushypyn ja Vaasan Vasaman Emma Pullola kolmiloikan. Molemmat venyttivät yli aiemman ennätyksensä, mutta myötätuulta oli liikaa, jotta tulokset olisivat ennätyskelpoiset.

Vatsavaivoista kisojen alla kärsinyt Bäck hyppäsi 752 myötätuulen avittaessa tasan kolmen sekuntimetrin voimalla. Pullola pääsi hyppäämään 13,13 kantaneet loikkansa 3,9 sekuntimetrin myötäiseen. Kumpaakin lajivoittajaa valmentavat pariskunta Natalia ja Mikael Bäck.

Naisten kolmiloikassa Suomi saavutti kaksoisvoiton Imatran Urheilijoiden Senni Salmisen kiilattua yhden sentin turvin hopealle lukemin 12,73.

 

Hilla Uusimäki juoksi kauden kärkiajan

Lauantaina tehtiin myös yksi kauden kotimainen kärkitulos, kun naisten Suomen mestari Vantaan Kenttäurheilijat -58:n Hilla Uusimäki pisteli 400 metriä aikaan 54,03. Uusimäki hävisi Pohjolan mestaruuden ainoastaan 0,07 sekunnin erolla. Hänen omissa nimissään ollut kauden kärkitulos ja oma ennätys parantui tuulisessa säässä roimasti 0,82 sekuntia.

Turun Urheiluliiton Johanna Matintalo juoksi 800 metrillä taktisesti viisaasti ja kiri hopeamitalin ajalla 2.07,85. Hän paransi kauden parasta tulostaan peräti neljä ja puoli sekuntia.

3000 metrillä Lappeenrannan Urheilu-Miesten Alisa Vainio ei kyennyt vastaamaan loppukirissä tanskalaisvastustajalleen. Vainio voitti kuitenkin hopeamitalin kelpo ajalla 9.34,39. Vainio osallistuu sunnuntaina vielä 3000 metrin estejuoksuun.

Naisten moukarinheitossa Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen pyöräytti hopeamitalikorokkeelle hyvällä tuloksella 61,94. Junioreiden maailmantilaston kolmonen Norjan Beatrice Nedberge Llano paukautti voittolukemikseen 65,34.

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Kyrönviita kohensi kuulantyönnön ennätyksensä lukemiin 18,43 ja voitti hopeamitalin. Kuulan paino tässä ikäluokassa on kuusi kiloa.

Pikajuoksijat tekivät hyviä aikoja, mutta tuulisen sään myötä ei pikamatkoilla saatu tilastokelpoisia tuloksia. Miesten 100 metrillä Seinäjoen Seudun Urheilijoiden neljänneksi sijoittunut Aleksi Lehto kellotti 10,62 ja naisten 100 metrillä neljänneksi sijoittunut Savonlinnan Riennon Netta Myllynen 11,78. Myötätuulta oli miehillä 2,8 ja naisilla 3,3 metriä sekunnissa.

Pohjoismainen nelimaaottelu ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailut jatkuvat Leppävaaran stadionilla sunnuntaina. Suomen joukkueenjohtaja Antti Leskinen pitää ainakin maaottelun toista sijaa yhä mahdollisena.

– Norjalaiset olivat kokonaisuudessaan vahvoja. Ainakin Ruotsi on tavoitteena jättää taakse molemmissa otteluissa, Leskinen paalutti.

(Joni Jäntti.)

ESPOO, Leppävaara 29.8.2015 19-v. Nelimaaottelu & PM-kilpailut

Tulospalvelu: