Kozmus lopetti: Kroppa ei kestä, Kenia perui maratonkarsinnat

Kozmus lopetti: Kroppa ei kestä

Slovenialainen moukarinheiton olympia- ja MM-voittaja Primoz Kozmus vahvisti, että kilpailu-ura on ohi. Tällä kertaa päätös lienee lopullinen. Sen taustana olivat sitkeät lonkka- ja selkävaivat.

– Kroppa ei vaan enää kestänyt, Kozmus totesi kotimaansa medialle.

Heittäjän mukaan hieman uusittu treenisysteemi toimi maaliskuulle, sen jälkeen joissakin liikkeissä ilmeni kipuja, joita ei saatu pois.

– Selkää tutki elokuussa moni asiantuntija, mutta kivuille ei löytynyt selitystä, eikä heittäminen onnistu, jos koko ajan pelkää tai joutuu varomaan, Kozmus sanoo.

Kozmus, 36, voitti olympiakultaa Pekingissä 2008 ja vei maailmanmestaruuden Berliinissä vuotta myöhemmin. Tuon kauden aikana hän kiskaisi komeat 85,58, mutta ilmoitti kauden päätteeksi lopettavansa.

Vuotta myöhemmin Kozmus teki paluun ja heitti Lontoon olympiakisoissa toiseksi. Toissa vuoden MM-kisoissa hän oli neljäs. Urallaan hän heitti kaikkiaan kolme MM-mitalia

Kenia luopui maratonin olympiakarsinnasta

Kenian yleisurheiluliitto perui aiemman päätöksensä valita maan maratonjuoksijat Rio de Janeiron olympialaisiin karsintojen perusteella.

Sports Illustarted kertoo, että Kenian yleisurheiluliitto on päättänyt valita juoksijat Rion miesten ja naisten maratoneille perinteiseen tapaan, eli liitto tekee valinnat toukokuun alussa perustuen juoksijoiden esityksiin kansainvälisillä maratoneilla.

Alkujaan liitto ilmoitti, että juoksijat karsitaan ennen helmikuun puoliväliä, eivät he sen jälkeen saa osallistua maratonille ennen olympiakisoja. Varsinaista karsintakilpailua liitto ei kuitenkaan nimennyt.