Kouluviestikarnevaali sai tuekseen säätiön

Kouluviestikarnevaali sai tuekseen säätiön

Suomen Urheiluliitto (SUL), Koululiikuntaliitto (KLL) ja Vaasanseudun urheiluakatemia (VSUA) ovat lähettäneet hakemuksen Patentti- ja rekisterihallitukseen Suomenkielisen Kouluviestikarnevaalin Tukisäätiön (KVK) perustamiseksi.

Kouluviestikarnevaali on suurtapahtuma suomenkielisille koululaisille, jolla innostetaan lapsia ja nuoria liikkumaan, kuten on jo tehty Vaasassa ja Seinäjoella järjestetyissä viestitapahtumissa. Hankkeen esikuvana on ruotsinkielisten koulujen Stafettkarnevaali.

Tukisäätiön tehtäviin kuuluu säätiön pääoman kasvattaminen, rahan kerääminen, edunvalvonta, tiedotus ja markkinointi. Lisäksi työmaana on koordinoida ja edistää valtakunnassa järjestettäviä aluetapahtumia sekä myöntää järjestämisoikeus ja kantaa vastuuta muutaman vuoden välein järjestettävistä valtakunnallisista finaalitapahtumista.

Tavoitteena on laajentaa Kouluviestikarnevaalia vähitellen koko maan kattavaksi toiminnaksi. Syksyisin järjestettäviä aluekilpailuja tulee olemaan muutaman vuoden kuluttua noin viisitoista. Tulevana syksynä niitä on jo noin puoli tusinaa, joista osanottajamäärältään suurin tulee olemaan Helsingissä pääkaupunkiseudun aluetapahtumana.

Ensimmäinen valtakunnallinen finaali järjestetään Vaasassa 19.-20.5.2017.