”Koulutusstipendi tuli hyvään saumaan”

”Koulutusstipendi tuli hyvään saumaan”

Säkylän Urheilijat koulutti viime keväänä 12 uutta lasten yleisurheiluohjaajaa. Koulutus järjestettiin toukokuussa ja mittava osa sen kustannuksista saatiin katettua Family Freshin myöntämällä koulutusstipendillä.

Säkylän Urheilijoiden valmennuspäällikkö J-P Puumalainen on työskennellyt Suomen Urheiluliitossa kestävyysjuoksujen lajivalmentajana. Hän on ollut vetämässä myös Satakunnan yleisurheilun järjestämiä lasten ja nuorten yleisurheiluohjaajakoulutuksia.

– Viime keväänä seurastamme oli mukana lasten yleisurheiluohjaajakoulutuksessa 12 henkilöä. Lasten ohjaajien tarve etenkin kesällä on suuri, sillä yleisurheilukoulussa on mukana noin 120 lasta. Ohjaajia tarvitaan ainakin parikymmentä.

Talviaikaan Säkylän Urheilijoiden ohjatussa yleisurheilutoiminnassa on mukana kolmekymmentä yli 10-vuotiasta lasta ja nuorta. Sitä pienemmät ohjataan seuran neljän muun lajijaoston toiminnan pariin.

– Yleisurheilukoulu on seurallemme tärkeä toimintamuoto. Pyrimme tekemään yleisurheilusta niin helposti lähestyttävän kuin mahdollista. Ne lapset, jotka haluavat kilpailla, ohjataan valmennuksen pariin, mutta siihen ei ole mitään pakkoa. Yleisurheilua voi harrastaa ilman kilpailemistakin, Puumalainen muistuttaa.

Yksi Säkylän Urheilijoiden nuorista ohjaajakoulutuksen käyneistä on 15-vuotias Elli-Noora Jalonen. Seiväshyppyä päälajinaan harrastava Elli-Noora on harrastanut yleisurheilua pienestä pitäen.

– Koulutuksen jälkeen pääsin ohjamaan kesäyleisurheilukoulua. Ryhmässämme oli 5-7-vuotiaita lapsia. Ohjasimme heitä yhdessä kahden muun nuoren kanssa, Elli-Noora kertoo.

Hän sanoo lasten yleisurheiluohjaajakoulutuksen antaneen hyviä käytännön ideoita ja vinkkejä ohjaamiseen.

– Teorian lisäksi harjoittelimme mm. liikunnallisia leikkejä ja ohjaamista käytännössä. Koulutus oli oikein hyödyllinen, hän summaa.