Kouluille tarjolla ohjattu, maksuton toimintapäivä, haku käynnissä

Kouluille tarjolla ohjattu

Elovena Voimapäivän haku on alkanut. Koulujen 3.-6.-luokille suunnattu toimintapäivä tuo koululle miniyleisurheilukentän ja kahden ohjaajan vetämän toimintapäivän maksutta. Päivä sisältää myös ravitsemustietoutta. Koulut valitaan hakemusta perusteella. Mukaan mahtuu 30 koulua.

Mitä Elovena Voimapäivä tarjoaa?

– Koululaiset pääsevät paikallisen yleisurheiluseuran ohjaajien opastamana tutustumaan hyppäämisen, heittämisen ja juoksemisen saloihin oman koulun alueella. Päivän aikana kilpaillaan myös siitä, kuka on luokan välipalatietäjä. Kaikki tämä tapahtuu rennossa ja iloisessa hengessä kertoo, hankkeesta vastaava aluepäällikkö Ilpo Koponen Suomen Urheiluliitosta.

– Tavoitteena on, että toimintapäivä voisi olla myös ensimmäinen askel koulun ja paikallisen seuran pidempiaikaiselle yhteistyölle.

Viime vuonna Voimapäiviä järjestettiin 30 koululla ja palaute oli kiittävää. Opettajat kokivat, että toimintapäivä tuki heidän työtään nostamalla liikunta- ja ravintoasioita esiin luontevalla tavalla.

Viime vuonna yksi Elovena Voimapäivän saaneista kouluista oli Kirkkonummen Veikkolan koulun. Opettaja Tuija Collander kommentoi päivän antia näin:

– Tykkäsimme Elovena Voimapäivästä hurjan paljon. Se sai sellaisetkin lapset liikkumaan, jotka eivät muutoin ole niin valtavan innoissaan liikunnasta. Päivä oli kaikin puolin hienosti järjestetty ja sen vetovastuussa olivat liikunnan ammattilaiset, Collander kertoi

Toimintapäivällä halutaan viestiä nuorille terveellisen ravinnon ja iloisen liikunnan merkityksestä elämään hauskalla ja turvallisella tavalla. Voimapäivässä käytetään nykyaikaisia lasten yleisurheiluvälineitä. Päivä tarjoaa myös vinkkejä, kuinka hyödyntää koulun tehokkaasti liikunta-alueita.

Kiinnostuiko? Käy täyttämässä hakemus

Elovena Voimapäivän hakulomake löytyy osoitteesta: www.yleisurheilurekisteri.fi Palvelutunnus on 2017VOIMAPVA

Lisätiedot: tästä linkistä

Tiedustelut:

Ilpo Koponen

Suomen Urheiluliitto,

ilpo.koponen@sul.fi

p. 050 414 5085