Kotiranta ja Korkealaakso nuorten sarjojen valtiaat Pajulahdessa

Kotiranta ja Korkealaakso nuorten sarjojen valtiaat Pajulahdessa

Joensuun Katajan Mika Kotiranta tuskaili terveysongelmien kanssa syyskesän kisoissa. Pajulahti-hallin maastossa juoksu kulki. Kotiranta nousi jo ennen puolimatkaa 19-vuotiaiden 6,5 kilometrin kilpailun kärkeen ja otti selkeän voiton.

Kotiranta kiersi kovapohjaisen radan ajassa 21.06 ja kukisti kuudella sekunnilla toiseksi sijoittuneen Lempäälän Kisa Yleisurheilun Leevi Kerosen. 

– Toisella kierroksella tuntui hyvältä, läksin kiristämään ja siinä tuli eroa muihin. Viimeinen kierros tuntui tosi pahalta. Vähän epäilin, että jos jätkillä on voimia, lopussa voi tulla tiukkaa, Kotiranta tunnusti.

– Oma vauhti oli vähän kysymysmerkki, kun tämä oli ylimenokauden jälkeen ensimmäinen kilpailu ja loppukesä meni heikosti. Kesän ongelmat on nyt ratkaistu, ja tässä on hyviä treeniviikkoja takana. PM-maastoja ajatellen positiivinen juoksu.

Kotirannan tapaan Keronen oli Pajulahden kilpailussa hakemassa paikkaa PM-maastojen joukkueessa. Kotirannan vauhtiin ei tällä kertaa ollut edellytyksiä.

– Aika vaikeaa oli. Kun Mika lähti, minulla ei ollut jakoa siihen kyytiin. Muutenkin tuntui pahalta, ja ettei oikein happi kulje, Keronen sanoi.

 


_s7a9905-2.jpg

Kisa käynnissä. Matkaa tekevät Leevi Keronen, Julius Mäkinen, Mustafe Muuse ja Mika Kotiranta.

,

Mäkisellä terveysmurheita

17- ja 19-vuotiaiden kilpailun yhteistuloksissa kolmanneksi nopein oli Tampereen Pyrinnön Julius Mäkinen. Hän jäi Kotirannalle 11 sekuntia, mutta voitti 19 sekunnilla 17-vuotiaiden sarjan. Toiseksi sarjassa juoksi Turun Urheiluliiton Mustafe Muuse.

Hiljattain Argentiinasta Nuorten olympialaisista kotiutuneella Mäkiselle juoksu oli vaikea. Hän arveli, että poskiontelontulehdus söi vauhtia,.

– Minulla oli Buenos Airesissa kurkku kipeä, sitten kipu lähti, tuli uudelleen Suomessa ja lähti taas. Nyt tulee aamuisin räkää nenästä, ja siellä on sellainen tunne, että pitää varmaan käydä punkteeraamassa nenä, Mäkinen sanoi.

– Juoksu oli vaikea. Lopussa sattui paljon. Se oli ihan hirveää, kun vetää kovilla ja happi ei kulje, mutta tästä jatketaan PM-maastoihin.

Muuselle Mäkisen vauhti oli liikaa, juoksijan oma tavoite täyttyi.

– Kengännauhat olivat auki heti juoksun alussa, se rauhoitti menoa alussa. Tavoite oli vain pysyä neljän parhaan joukossa. Olen juossut hyvän harjoitusjakson ratakauden jälkeen, Muuse sanoi.

Kolmanneksi 17-vuotiaiden kilpailussa juoksi Porvoon Urheilijoiden Carl Björkendahl ajalla 21.42. Neljäs oli Lahden Ahkeran Walte Hautala (22.15).

 

,


_q6a0114.jpg

Astrid Snäll piti matkalla vauhtia ja oli toinen, Moona Korkealaakso nousi voittoon ja Pinja Kotinurmi oli kolmas 17-19-vuotiaiden kilpailussa.

,

Snäll teki vetojuhdan työt, Korkealaakso nopein

Forssan Salaman Astrid Snäll teki vetojuhdan työt ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakso korjasi hedelmät 17-19-vuotiaiden naisten 4 kilometrin kilpailussa.

Korkealaakso tuli maaliin ajassa 14.13 ja voitti 17-vuotiaiden sarjan. Snäll oli 19-vuotiaiden nopein, mutta hävisi Korkealaaksolle kahdeksan sekuntia.

– Tarkoitus oli juosta rennon kovaa, eikä hakea mitään maksimihappoja, Korkealaakso sanoi.

Lappeenrantalainen nousi kilpailun kärkeen vasta muutamia satojen metrejä ennen maalia.

– Reitti oli hyvä, vaikka mäkiä olisi voinut olla vähän enemmän. Kisavauhti oli paljon hitaampi kuin mitä olin ajatellut, Korkealaakso tuumi.

PM-maastoihin Korkealaakso on lähdössä innolla.

– PM-kisa on ollut tavoitteena. Joka viikko on tehty maastossa hyviä treenejä.

Hiljattain Ibizalla käydystä duathlonin junioreiden EM-kilpailusta kotiutunut Snäll ei saanut itsestään aivan sitä vauhti irti, mitä toivoi. 

– Halusin mennä alusta asti kovaa, mutta vissiin pitäisi piiskata itseään, että saisi juostua täysillä. Tämä ei oikein tuntunut missään, Snäll tuumi.

Kylmän kolea sää tuntui matkalla Ibizan 25 asteen helteen jälkeen.

– Tuntui kauhean kylmältä, kun juoksin shortsit jalassa. Olin aika kohmeessa. Jostain syystä pohkeetkin olivat kipeät.

Kotinurmi: Peruskisa, Laukkanen: Jotain jäi puuttumaan

Juoksun kolmanneksi nopein ja samalla 17-vuotiaiden sarjan kakkonen oli Lahden Ahkeran Pinja Kotinurmi, joka jäi Korkealaaksolle 33 sekuntia.

– Tarkoitus oli päästä neljän joukkoon, se oli ainoa tavoite. Sellainen peruskisa, Kotinurmi summasi juoksuunsa ja viittasi haluunsa olla mukana PM-maastoissa Reykjavikissa.

Keuhkoklamydia ja mykoplasma kiusasivat Kotinurmea kesällä. Ja kun vaivat hellittivät, perusharjoittelu alkoi jo kesällä. Hiljattain käydyissä Nuorten olympialaisissa hän oli jo hyvässä vireessä. Argentiinan matkasta palautuminenkin on sujunut koko lailla hyvin.

– Vähän on ollut vaikeuksia päästä Suomen rytmiin. Sinne mennessä aikaeroon oli helppo sopeutua, mutta kun tulin takaisin, on ollut vaikea saada unta, mutta kyllä se siitä. 

Naistten 17-19-vuotiaiden kilpailun neljänneksi nopein ja 19-vuotiaiden sarjan kakkonen oli Lahden Ahkeran Salla Laukkanen. Hän jäi Korkealaaksolle 47 sekuntia.

– Jotakin siitä jäi puuttumaan, Laukkanen tuumi juoksustaan.

– Oli vähän hankalaa tunteja happoja lihaksissa, kun ei ole pitkään aikaan juossut tällaisia vauhteja. Peruskuntotreenit olen tehnyt aika maltilla.

Laukkanen ei ollut täysin tyytyväinen kenkävalintaansakaan.

– Piikkarit oli ehkä huono vaihtoehto tähän kisaan. Hiekkapohja tuntui aika kovalta. Rata sinällään oli parempi kuin viime vuonna, kun se ei nyt ollut jäinen.

Kotiranta, Luomala, Maaranen ja Laukkanen Flying Finns -mestareiksi

Pajulahti Cross Country Carnival -tapahtuma päätti myös Flying Finns -kilpailusarjan henkilökohtaisen kilpailun. Sarjassa kerättiin pisteitä juoksemalla 1000 metriä hallissa kotiratakilpailuna ja sittem Koululiikuntaliiton maastomestaruuskisoista, Kuortaneen maastofinaalista ja Pajulahden maastotapahtumasta.

Naisten 17-vuotiaissa Flying Finns- sarjan henkilökohtaisen kokonaiskilpailun voitti Kaipolan Vireen Venla Maaranen ja 19-vuotiaissa Lahden Ahkeran Salla Laukkanen.

Flying Finns -sarjan 17-vuotiaiden kokonaiskilpailun voitti Kauhavan Wisan Valtteri Luomala. 19-vuotiaiden sarjan voitti Joensuun Katajan Mika Kotiranta.

Kaikki tulokset

Flying Finns loppupisteet