Kotinurmi onnistui EM-esteillä, Laisi ennätyksellään finaaliin

Kotinurmi onnistui EM-esteillä

Lahden Ahkeran Pinja Kotinurmi oli yhtä hymyä naisten 2000 metrin esteiden finaalin jälkeen. Kotinurmi oli kuudes kauden parhaallaan 6,49,21. Kilpailun voitti Ranskan Lena Lebrun ajalla 6.35,41,

– En oikein tiennyt, mitä odottaa kilpailusta. Oma tavoite oli päästä yhdeksän parhaan joukkoon ja ihan hyvin se meni, Kotinurmi tuumi.

– Jäin alussa juoksussa aika hännille ja sitten oli pakko kiristää vauhtia. Juoksun loppu kulki hyvin, mutta joillakin esteillä oli vaikeuksia. Oli niin kova ruuhka, ettei tahtonut nähdä kunnolla.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Lotta Mäkinen oli 12:s ajalla 7.08,25.

Espoon Tapioiden Kia Laisi, 16, kohensi jo toistamiseen 400 metrin aitojen ennätystään Györissä. Hän juoksi alkueristä välieriin ennätyksellään 60,59 ja kohensi sitä välierissä aikaan 59,90.

Laisi ennätyksellään finaaliin

Laisin aika oli välierien neljänneksi nopein, kun nopein oli Saksan Gisele Wender, joka juoksu 59,33. Kaikki välierien neljä nopeinta olivat Laisin erässä, joten hän oli eränsä nelonen ja meni jatkoon aikavertailun nopeimpana.

– Juoksu kulki rennosti ja askeleet osuivat just kohdalleen, vaikka takasuoralla oli vastatuuli. Loppusuoralla oli sitten myötäinen, niin siinä pystyi hyvin antamaan kaikkensa. Finaalissa toiveena on mitali. Tärkeintä on pitää juoksu rentona, Laisi sanoi.

Miesten 400 metrin aitojen välierissä HKV:n Chibunna Ezeabasirim pinkoi ennätyksensä 52,51 ja samalla uransa ensimmäisen 53 sekunnin alituksen, mutta loppukilpailupaikka jäi vielä saamatta. 

Ezeabasirimille ennätys toi erässä viidennen sijan ja välierien kokonaistuloksissa hän oli yhdeksäs, eli ensimmäinen finaalista pudonnut. Aikavertailusta finaaliin vei 52,36.   

– Ihan tyytyväinen tuohon olen, juoksija totesi ennätyksestään. Aiempi oli 53,01.

– Ekat kuusi aita menivät tosin hyvin. Seitsemäs aita tuli niin sanotusti väärälle jalalle. Halusin vaihtaa siinä rytmiä ja mennä lopun 16 askeleella. Siinä se finaalipaikka meni, Ezeabasirim arvioi.

Välierien nopein oli Ranskan Martin Fraysse ajalla 51,52.

Naisten pika-aitojen välierissä Tanja Kokkonen oli eränsä kahdeksas ajalla 14,22. Erien yhteistuloksissa hän oli 22:s.

Moukarissa kaikkien aikojen heitto

Miesten moukariringissä nähtiin ikäluokan kaikkien aikojen pisin heitto 5 kilon moukarilla, kun Ukrainan Mihailo Kohan vei mestaruuden hulppealla 87,82 kantaneelle heitolla. 

Yli 80 metriä heitti myös toiseksi sijoittunut Bulgarian Valentin Andreev, jonka pisin heitto kantoi 81,41.

Noormarkun Nopsan Oskari Lahtinen heitti Györissä karsinnassa ennätyksensä 71,73. Finaalin pisin heitto kantoi 68,52 ja toi 12. sijan.

– Verryttelyheitot olivat hyviä ja pitkiä, mutta kilpailussa oli vähän liikaa intoa ja yritystä. Siihen se vähän kaatui, Lahtinen kertaili tulostaan.

///MYÖHÄISILLAN FINAALEISTA ON ERILLINEN JUTTU//

TULOKSIA