Kotimainen yleisurheilu pysyy Ylen kanavilla

Tampereen Ruotsi-ottelu iltakilpailuksi

Yle Urheilu ja Suomen Urheiluliitto (SUL) ovat sopineet viiden vuoden jatkosta kotimaisen yleisurheilun esittämisestä Ylen kanavilla vuosina 2018–2022. Sopimus pitää sisällään kaikki merkittävimmät Suomesta televisioitavat yleisurheilukilpailut.

Sopimus takaa perinteisten huipputapahtumien kuten Kalevan Kisojen, Suomi-Ruotsi -maaottelun, Paavo Nurmi Gamesin ja SM-viestien näkyvyyden Ylen kanavilla vuoteen 2022 asti. Lisäksi on sovittu uuden, noin kuuden osakilpailun sarjan sekä kahden yksittäisten lajien kilpailun televisioinneista.

– Upeaa, että yleisurheilu säilyy jatkossakin osana Ylen kesäohjelmistoa ja urheilutarjonnan vankkana kivijalkana. Haluamme kuitenkin viedä tekemisen uudelle vuosikymmenelle. Tavoitteena on, että uudistuvan kisajärjestelmän myötä Ylen tv-lähetykset tavoittaisivat jatkossa paremmin heidät, jotka seuraavat urheilua verkon kautta, kertoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Suomalaisten tähtien tarinat esiin

Uudistuvassa kilpailusarjassa on pyritty sijoittamaan yhä useampi kilpailu vakioidusti keskiviikolle, jolloin keskiviikosta syntyisi katsojille uusi yleisurheilun paraatipaikka.

– Suomalaiset yleisurheilutähdet pitää saada uudessa sarjassa jalustalle. Haluamme tarjota heidän hienoja tarinoitaan yleisöille entistä paremmin – niin verkkojutuissa kuin kisalähetyksissäkin, Pokkinen kertoo.

Uuden kilpailusarjan yksityiskohdat täsmentyvät tulevana syksynä.

Yleisurheilu paremmin tarjolle nuorillekin

– On erittäin tärkeä ja hieno asia, että yleisurheilu näkyy jatkossakin vapailla kanavilla, ja pitkä, toimiva yhteistyö Ylen kanssa jatkuu. Ylen ammattitaito yleisurheilun tv-toteutuksen tekijänä on kansainvälistä huippuluokkaa, sanoo SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi.

Nyt solmittu sopimus on jatkoa pitkään kestäneelle Ylen ja SUL:n yhteistyölle. Uutta sopimusta neuvoteltiin hyvässä yhteistyössä yli vuoden ajan.

Yhteisenä tavoitteena oli tuoda suomalainen yleisurheilu entistä paremmin tarjolle myös nuoremmille yleisöille – ja samalla varmistaa, että perinteiset tv-lähetykset ja kilpailutapahtumat kehittyvät vastaamaan seuraavan vuosikymmenen vaatimuksia.

Yleisurheilu nousee vuosittaisissa tutkimuksissa suomalaisten toiseksi kiinnostavimmaksi tv-lajiksi heti jääkiekon jälkeen.