Kotajalle kultaa, Heikkiselle hopea MM-kisojen päätöspäivänä

Kotajalle kultaa

Amanda Kotaja kelasi T54-luokassa kultaa ja Marjaana Heikkinen heitti F34-luokassa keihään hopealle parayleisurheilun MM-kilpailuiden päätöspäivänä Lontoossa. Suomi sai kisoista yhteensä kuusi mitalia, joista kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

Kotaja joutui vatsataudista toipumisen vuoksi jättämään väliin kisaviikon alussa sekä 200 että 400 metrin matkat. MM-kilpailujen päätöspäivänä hän olikin sitten iskussa. Mestaruus tuli ajalla 16,62.

– Aika mieletöntä! En oikein osaa sanoa mitään, Kotaja hihkui tuoreeltaan.

– Yksi urani unelma oli voittaa satasella MM-kultaa ja nyt se tuli. Täytyy olla tyytyväinen. Lähtö oli tosi hyvä ja tiukille se meni. En nähnyt muita koko matkalla, Kotaja iloitsi.

Kotaja ei hätkähtänyt vatsataudista, vaikka se muutaman päivän söikin.

– Eka treeni kipuilun jälkeen tuntui jo tosi hyvältä, joten olen ollut hyvillä mielin koko ajan. Hyvä on ollut valmistautua vatsataudinkin jälkeen. Ei se tähän kauheasti enää vaikuttanut, tämä kultamitali tuntuu entistä hienommalta tämän kesän jälkeen. On ollut sellaista tahmeaa kaikessa tekemisessä, mutta oikeaan paikkaan tämä tuli, alkukesän kilpailuiden jälkeen vanhaan kelausasentoonsa palannut Kotaja sanoi.

MM-kulta on Vampulan Urheilijoita edustavalle Kotajalle uran toinen ja ensimmäinen satasella. Edellisissä MM-kilpailuissa Kotaja voitti 200 metriä.

Heikkinen: ”Ei kesän parasta, muttei huonointakaan”

Marjaana Heikkinen heitti hopeaa F34-luokan keihäässä. Heikkisen pisin heitto kantoi 18,71. Voiton vei Kiinan Zou Lijuan tuloksella 20,67.

Kuopiolaisen pisin kaari syntyi kolmannella kierroksella. Lähes yhtä hyvin kantoivat myös toisen kierroksen heitto 18,69 ja viimeisen kierroksen 18,65.

– Normikisa. Verkkaheitto oli varmaan kisan paras, sitä ei tosin mitattu. Kolme viimeistä menivät yliyrittämiseksi. Ennätys olisi ollut tehtävissä, mutta meni vähän tikistämiseksi. Olen ihan tyytyväinen. En kiinalaisen tulosta olisi lyönyt ennätykselläkään. Ei kesän parasta, muttei kesän huonointakaan. Kun se verkkaheiton rentous olisi säilynyt, olisi ollut mahdollisuus ennätykseen,

Heikkiselle mitali maistui, sillä edellisissä MM-kilpailuissa Dohassa 2015 hän jäi neljänneksi.

– Mitali maistuu Dohan mörön jälkeen, nyt sain palattua siihen omalle tasolleni, Heikkinen sanoi.

Tulokset:

Lontoo:

Parayleisurheilun MM-kilpailut, 9. kilpailupäivä:

Naiset:

T54, 100 m (+0,3): 1) Amanda Kotaja Suomi 16,62, 2) Cheri Madsen USA 16,64, 3) Hannah McFadden USa 16,68.

F34, keihäs: 1) Zou Lijuan Kiina 20,67, 2) Marjaana Heikkinen Suomi 18,71, 3) Lucyna Kornobys Puola 15,63, 4) Saida Amoudi Marokko 13,01.


marjaana_heikkinen_keihas_mitali.jpg

Marjaana Heikkinen palasi MM-mitalistiksi.