Kotaja nautti Linnan juhlista: Kiva nähdä se kokonaisuus

Kotaja nautti Linnan juhlista: Kiva nähdä se kokonaisuus

Amanda Kotaja on tavannut viettää itsenäisyyspäivän illan tv:n ääressä. Nyt juhlapäivän ilta vierähti Linnan kutsuilla.

– Maailmanmestaruuden jälkeen osasi vähän odottaa kutsua, mutta oli se silti iloinen yllätys, kun se kolahti postiluukusta, Kotaja sanoo.

Syksyllä Dohassa ratakelauksen 200 metrin maailmanmestaruuden ja 100 metrin hopean kiihdyttänyt Kotaja oli Linnan juhlissa ensi kertaa, joten näkemistä ja kokemista riitti.

– Juhlavieraista löytyy monia kiinnostavia ihmisiä. Mukava oli nähdä myös mitä ruokia on tarjolla, mutta juhlien kokonaisuus kiinnosti kaikkein eniten, Kotaja sanoo.

Itsenäisyyspäivää on Kotajan mukaan aina juhlittu hänen kotipiirissään.

– Yleensä on oltu perheen kanssa kotona, syöty ja katsottu itsenäisyyspäivän vastaanottoa televisiosta. Isän pappa (isä) oli sotaveteraani ja hän tapasi kertoa mielenkiintoisia tarinoita, mutta hän nukkui pois noin vuosi sitten, Kotaja kertoo.

Naisten puvut ovat Linnan juhlien vakiokeskustelunaihe. Kotaja esiintyi vastaanotolla Katri Niskasen suunnittelemassa tyylikkäässä asussa.

– Kerroin Katrille millaisen puvun halusin ja siitä tuli juuri sellainen, herkkä ja ehkä vähän romanttinen mekko, Kotaja totesi.

Ensimmäiset kilpailut tammikuussa

Rio de Janeiron paraolympialaisiin tähtäävän harjoituskauden aikana Kotaja on lähes tulkoon pelkästään urheilija. Hän kertoo käyvänsä hieman töissä, lähinnä siksi, että ”tykkään siitä, että on tekemistä”.

– Vuoden ensimmäisen kilpailut ovat perinteiset SM-hallit Pajulahdessa tammikuussa, mutta ne menevät ihan harjoittelun lomassa, Kotaja kertoo.

– Tammi-helmikuussa on treenileiri Teneriffalla ja kilpailukausi alkaa sitten varmaan Sveitsistä keväällä.