Kotaja liittyi Team CapitalBoxin huippuryhmään: Kesän tavoitteena 100 metrin MM-titteli

Ratakelaaja Amanda Kotaja on valittu syksyllä perustettuun Team CapitalBoxin nimekkääseen huippu-urheilijakaartiin. Ryhmään kuuluvat myös kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen sekä ruotsalaiset kiekonheiton olympiavoittaja Daniel Ståhl ja seiväshypyn olympiavoittaja ja maailmanennätyksen haltija Armand Duplantis.

– On todella hieno asia ja kunnia päästä noin kovien ja hienojen urheilijoiden joukkoon, Kotaja totesi tiimin jäsenille järjestetyssä lajikokeilupäivässä Hyvinkäällä.

Team CapitalBox on osa Suomen Urheiluliiton (SUL) ja Pohjois-Euroopan johtavan pienten ja keskisuurten yritysten rahoitukseen erikoistuneen Fintech-yhtiö CapitalBoxin monikansallista sponsorointikonseptia, jossa yleisurheilu on valittu yhtiön strategiseksi urheilulajiksi.

– Yhteistyöllä haluamme innostaa ihmisiä ikään katsomatta liikunnan pariin ja Amanda on siihen erinomainen esikuva. Hänessä yhdistyy sama sisu ja periksiantamattomuus, jonka näemme yrittäjissämme päivittäin, sanoo CapitalBoxin markkinointijohtaja Outi Päivinen.

– Pienten ja keskisuurten yritysten luja tahto selvitä muun muassa koronasta on silmiinpistävää. Saman lujan tahdon mennä eteenpäin näemme Amandassa. Toivotamme Amandan lämpimästi tervetulleeksi tiimiin.

Huippuvauhtiin jo kevään Sveitsin turneella

Kotajalle tiimin jäsenyys tuo tukea harjoitteluun.

– Tulevan kesän tavoite on puolustaa 100 metrin kultaa MM-kisoissa Kobessa Japanissa, sanoo Kotaja, joka kelasi syyskuun alussa Tokion paralympialaisista T54-luokan 100 metrin hopeaa.

Tokiossa Kotaja, 26, kykeni kelaamaan uransa ensimmäisen paralympiamitalin, vaikka keväinen sappirakkoleikkaus muutti tuntuvasti harjoittelua.

– Kevään tuoma harjoitustauko vaikutti niin, että ajoissa ei tullut sitä kehitystä, mitä kesälle odotin. Nyt tavoitteena on, että pystyisin tekemään kovia aikoja heti kevään perinteisellä Sveitsin kilpailuturneella, Kotaja kertoo.

”Nyt ymmärtää rallia vähän paremmin”

Kotaja asuu Helsingissä ja harjoittelee Jussi-Pekka Kurtin valmennuksessa. Parasta aikaa meneillään on pohjien rakentaminen talven ja kevään tehoharjoittelulle.

– Peruskuntoharjoittelu on aika erilaista, kuin kesän ja kilpailukauden harjoittelu ja sen tuntee kropassa, mutta oli kiva palata treenien pariin, Kotaja sanoo.

Team CapitalBoxin lajikokeilupäivässä Hyvinkäällä Kotaja istui kaksinkertaisen ralliautoilun maailmanmestarin Marcus Grönholmin ralliauton kyytiin.

– Ihan uusi juttu minulle. Olen ihan innoissani. Tykkään urheilusta ja on kiva kokeilla uusia lajeja ja juttuja. Nyt sitten ymmärtääkin rallia vähän paremmin, Kotaja totesi.

Hyvinkään vauhtipuistossa autourheilun saloihin saivat tuntumaa myös Senni Salminen ja Kristiina Mäkelä.

CapitalBox tarjoaa monipuolisia rahoitusratkaisuja sekä kehittää aktiivisesti kokonaisvaltaista finanssiekosysteemiä pienille ja keskisuurille yrityksille. Yritys toimii tällä hetkellä Suomen ja Ruotsin lisäksi Tanskassa, Hollannissa, Liettuassa sekä Iso-Britanniassa ja laajentaa toimintaansa uusiin maihin seuraavan vuoden kuluessa.

CapitalBox