Kotaja jäi täpärästi finaalista 400 metrillä: Jos olisi ollut tuoreemmat kädet ja virkeämpi kroppa, en tiedä mitä olisi käynyt

Ratakelaaja Amanda Kotaja palasi nopeasti tositoimiin 100 metrin keskiviikkoisen paralympiahopean jälkeen. Kotaja kelasi torstaina 54-luokan 400 metrin alkuerässään viidenneksi ajalla 57,70. Sillä Kotaja oli ensimmäinen finaalista pudonnut ja alkuerien kokonaistuloksissa yhdeksäs.

– Oli aika rankka kisa, kun eilen meni tosi myöhään. Montaa tuntia en unta saanut ja se oli fyysisesti kova suoritus. Kropassa tuntui ja särki, Kotaja viittasi edellispäivän kahteen 100 metrin starttiin.

Kotaja kelasi 400 metrin alkuerässään teknisesti puhtaasti, mutta ei yltänyt Tokion kisojen kakkosmatkallaan aivan kesän parhaaseen vauhtiin. Finaaliin vaadittiin 56,89.

– Ei tullut ihmeempiä virheitä, mutta 250 metrin jälkeen menin hapoilla. Viimeinen suora oli aikalaista taistelua, Kotaja kertaili.

Kotaja on tällä kaudella kelannut matkan 56,29, mutta Tokion alkuerässä edellispäivän rasitukset söivät virettä.

– Vähän harmittaa, että jäin ensimmäisenä ulos finaalista, mutta tytöt menivät kovaa. 400 metrillä minulla on vielä matkaa huippujen vauhtiin, Kotaja sanoi.

– Tiesin, että se on siinä ja siinä, pääsenkö finaaliin. Nyt vauhti ei ihan riittänyt. Toivoin pikkuisen kovempaa aikaa. Jos olisi ollut tuoreemmat kädet ja virkeämpi kroppa, en tiedä mitä olisi käynyt.

Alkuerien nopein oli Sveitsin Manuela Schaer ajalla 54,29.