Kostea hellesää kuritti Partasta ja Kinnusta Taicangissa, "Meinasi pannu räjähtää"

Kostea hellesää kuritti Partasta ja Kinnusta Taicangissa

Ankaran kostea ja kuuma hellesää puraisi terää vauhdista kilpakävelyn MM-joukkuekilpailun 20 kilometrin kilpailussa Kiinan Taicangissa. Aku Partanen ja Jarkko Kinnunen kävelivät ajat 1.27.35 ja 1.29.23, jotka toivat 50 kilometrin erikoismiehille sijat 40 ja 52.

– Nyt oli tiukin sää, mitä täällä ollessa on ollut. Verryttelyssä jo tunsi, että on todella kuuma ja kostea keli. Ensimmäisen kolmen kilometrin aikana helotus oli niin karmea, että vaikka kuinka yritti kylmällä vedellä ja sienellä viilentää, se ei auttanut, Partanen sanoi.

Hellesää näkyi myös kärjen vauhdissa. Kilpailun voitti Japanin Koki Ikeda ajalla 1.21.13 ja toiseksi käveli Kiinan Kaihua Wang yhdeksän sekuntia heikommalla ajalla. Ikedan ennätys on kaksi ja Wangin reilut kolme minuuttia Taicangin aikaa parempi.

Ongelmaton tekniikka ilonaiheena

Partanen, 26, käveli aiemmin keväällä Slovakian Dudincessa 50 kilometrin ennätyksekseen 3.44.43. Taicangissa hän lähti parantamaan omaa 20 kilometrin ennätystään 1.24.01.

Ennätysvauhdissa Partanen kesti reilut viisi kilometriä. Sen jälkeen sää pakotti löysäämään.

– En ole täysin tyytyväinen aikaani, vaikka sää näkyi kaikkien muidenkin ajoissa, Partanen sanoi.

Partasen harjoittelun fokus on täysin Berliinin EM-kisojen 50 kilometrillä, eikä tiukkavauhtisemmalle 20 kilometrille erityisemmin valmistauduttu.

– Tehoharjoituksia ei 20 kilometrille tehty, vain pari rytmiharjoitusta, Partanen sanoo.

Kisan ilonaihe Partaselle oli hyvin luistanut tekniikka.

– Tuomareilta ei noussut yhtään lappua, vaikka mentiin kovempaa kuin, mitä 50 kilometrillä kävellään. Se on hyvä signaali. Teknisellä puolella on tullut varmuutta lisää, Partanen sanoi.

Kinnunen: Tuntui, että pannu räjähtää

Kinnunen, 34, kertaili omaa kilpailuaan samantapaisin ajatuksin kuin Partanen.

– Ensimmäisellä kierroksella tuntui, että pannu räjähtää. Siinä kahden kilometrin kierroksella oli joukkueen oma ja kaksi kisajärjestäjän juottopistettä. Otin kaikista niistä kylmää vettä ja kaadoin niskaan, mutta se viilentää vain hetkeksi, Kinnunen kuvasi.

– Veikkaan, että oma 20 kilometrin kunto ei ole 1.29.23, joka on karu lukema. Mitä tuossa tuttujen kanssa juttelin, omista kärkiajoista oli yleisesti jääty sellainen neljä minuuttia. Oma kuntokin tällä matkalla lienee normaalioloissa siellä 1.25:n tietämissä.

Vaikka sää teki kilpailusta erityisen haastavan, Kinnunen pääsi myös nauttimaan hyvähenkisestä kilpailusta.

– Siinä oli matkalla hyvää kilpailua. Yhden turkkilaisen kaverin kanssa mentiin yhdessä. Aina, kun toinen kiristi, huudettiin, että perään vaan. Muutenkin tunnelma reitillä oli hieno. Kyllä kiinalaiset osaavat hyviä kilpailuja järjestää.

Tuloksia/MM-joukkuekilpailu:

Taicang, Kiina

Kilpakävelyn MM-joukkuekilpailu:

Miehet, 20 km: 1) Koki Ikeda Japani 1.21.13, 2) Kaihua Wang Kiina 1.21.22, 3) Massimo Stano Italia 1.21.33,…40) Veli-Matti ”Aku” Partanen Suomi 1.27.35 (kkk),..52) Jarkko Kinnunen Suomi 1.29.23.

Kaikki tulokset