Kososen EM-mitali jäi kiusallisen lähelle – Varmat arvokisaesitykset jatkuivat

Silja Kososen moukariheittäjän ura kulkee eteenpäin vuorenvarmasti. Rooman olympiastadionilla hän heitti parhaan aikuisten arvokisansa sijoittumalla neljänneksi hyvällä tuloksella 72,06.

Kilpailu oli tasainen, kun mestariksi heitti Italian Sara Fantini, 74,18, hopealle Puolan Anita Włodarczyk, 72,92, ja pronssille Ranskan Rose Loga, 72,68.

– Ei huono kilpailu, mutta paremminkin olisi voinut mennä. Vähän ehkä pettynyt olen, mutta yllättävän hyvin olen suhtautunut ainakin tähän asti, Kosonen kommentoi kilpailuaan, jossa mitalisijatkin olivat kutkuttavan lähellä.

– Eka oli helpotus, että sain noinkin hyvän tuloksen. Toisella tuli paras tulos. Siinä tiesin, että pääsen kolmelle vikalle kierrokselle.

Kosonen kertoi nauttineensa kilpailun alkukierroksista, mutta sen jälkeen heitot menivät vähän yliyrittämiseksi. Yritystä oli loppuun asti.

– Viimeisessä heitossa oli vähän liiankin tiukkaa yrittämistä. Meni sitten jo ringinkin kautta, eikä siinä ole enää hirveästi tehtävissä.

Paineita oli, mutta se ei häirinnyt

Syntyikö EM-areenalla ylimääräistä painetta?

– Oli ainakin omia paineita. Olisin halunnut tuoda täältä mitalin. Kai siinä sitten sen verran paineita oli. Eiköhän aika moni muukin odottanut sitä mitalia.

– Sen verran on tottunut paineisiin, ettei se minua ainakaan hirveästi häirinnyt, hyvänä kilpailijana tunnettu Kosonen totesi.

Mitä oppia EM-kisoista kertyi?

– Ehkä se, että saisin juuri noihin koviin heittoihin tekniikkaa paremmaksi. Se olisi ihan kiva.

Julkisuuteen tuli kilpailun jälkeen tieto, että Suomen joukkue olisi tehnyt kilpailusta protestin. Se ei pitänyt paikkansa, mutta suomalaiset halusivat kuitenkin tarkistaa ranskalaisheittäjän mahdollisen yliastutun heiton. Tarkistus ei antanut aihetta protestointiin.