Kosonen viides moukarissa, mutta kisa jäi ärsyttämään

Silja Kosonen poistui Budapestin MM-kisojen moukarifinaalista toiseksi parhaana eurooppalaisena ja kilpailun viidentenä, joka sivuaa hänen uransa parasta sijoitusta yleisen sarjan arvokisoissa.

Kososen pisimmät heitot olivat ensimmäinen ja viimeinen, jotka kantoivat 73,89 ja 73,43.

– Tavoitteena oli parempi sijoitus ja tulos kuin viime vuonna. Ne tavoitteet täyttyivät, mutta vähän ärsyttää. Toisaalta viides sija tuntuu melkein paremmalta kuin neljäs, Kosonen totesi.

Sanoillaan Kosonen viittasi siihen, että neljäs sija olisi hävitty mitalisija. Kolmas sija oli hyvän tovin Azebaidzhanin Hanna Skydanin hallussa tuloksella 74,18, jota paremmin Kosonen heitti karsinnassa, jossa syntyi oma ennätys 74,19.

Tilanne muuttui, kun tällä kaudella 78,18 heittänyt ex-maailmanmestari Yhdysvaltain DeAnna Price pyörähteli 75,41 ja vei pronssin. Kanadan Camryn Rogers vei voiton heitettyään 77,22, ja Yhdysvaltain Janee’ Kassanavoid kirkasti viime vuoden MM-pronssin hopeaksi tuloksella 76,36.

Kosonen oli vuosi sitten Eugenen MM-kisoissa seitsemäs ja Münchenin EM-kisoissa viides. Tällä kaudella Kosonen on jo voittanut alle 23-vuotiaiden EM-tittelin Espoossa.

Kosonen: ”Yritin kyllä muuttaa jotain, mutta tällaista tällä kertaa”

Budapestin MM-finaalissa Kosonen ei omasta mielestään saanut heitoissaan aivan parasta, vaikka kesän parhaitaan heittikin.

– Heitoissani oli pientä tekniikkavirhettä, ja sitä oli vaikea korjata kesken kisan. Kun kilpailu alkoi hyvin, innostuin ja rupesin repimään liikaa, Kosonen kertaili.

Kisa-areenan nopeassa ringissä heitto kulki eikä edellispäivän karsinta painanut, mutta aivan nappiheittoa Kosonen ei saanut syntymään.

– Tuli aika huonollakin heitolla 72,5 metriä. Yritin kyllä muuttaa jotain, mutta tällaista tällä kertaa.