Kososelle myös nuorten mestaruus – Leveelahdelle tupla – Virtanen, Aarnio, Heikkinen ja Teijula 800 metrin mestarit – Tuuli haastoi hyppääjät

Someron Esan Silja Kosonen kasvatti huippukesänsä meriittejä 19-vuotiaiden Suomen mestaruudella Kemissä. Turussa Kalevan kisojen moukarinheiton voittanut Kosonen oli Sauvosaaren kentän moukariringissä täysin omaa luokkansa ja vei voiton 66,72 kantaneella heitolla.

– Olen tietysti iloinen mestaruudesta. Mutta ärsyttää, kun olisin halunnut heittää pidemmälle. Rinki oli hyvä, samoin fiilis, Kosonen sanoi.

Kosonen, 17, on tällä kaudella heittänyt 19- ja 22-vuotiaiden SE:n 71,34 ja rikkonut 66 metriä kaikissa kesän kilpailuissaan Kalevan kisojen karsintaa lukuunottamatta.

– Haluaisin saada vielä kymmenen parhaan heiton keskiarvon päälle 68 metrin. Se on nyt jo aika lähellä, yli 67,50:n, Kosonen linjasi syyskesän tavoitettaan.

Lapuan Virkiän Sara Killinen ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Aada Koppeli heittivät Kemissä 19-vuotiaiden hopean ja pronssin tuloksin 61,18 ja 60,71. Killisen kesän paras tulos on 63,18. Koppeli on heittänyt tänä kesänä ennätyksensä 64,12.

– Jäi parannettavaa, tuumi Killinen, joka on kesän mittaan kamppaillut tekniikkamurheiden kanssa.

–­ Vähän jäi hampaankoloon tuloksellisesti, mutta oli iso helpotus, että sain tuloksen, Koppeli viittasi viikon takaiseen Kalevan kisojen karsintaan, jossa hän jäi ilman tulosta.

Kososen kilpailupäivä jatkui Kemissä moukarinheiton jälkeen 19-vuotiaiden kuulantyönnössä, missä hän oli yhdeksäs tuloksella 11,47.

Leveelahti pyörähteli kuula- ja moukariringissä

Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti otti Kemissä toisen mestaruuden voittamalla 22-vuotiaiden kuulantyönnön. Kisojen avauspäivänä kiekonheiton voittanut Leveelahti ratkaisi kuulakisan 15,02 kantaneella työnnöllä, jolla 14,72 työntänyt Savonlinnan Riennon Henna Sallinen jäi hopealle.

– Tavoite oli vain mestaruus, mutta tästä tuli hyvä kisa Hennan kanssa aivan kuin Kalevan kisoissa, Leveelahti viitaisi Kalevan kisojen finaaliin, jossa hän oli kolmas ennätyksellään 15,36 ja Sallinen viides niinikään ennätyksellään 15,23.

– Siihen olen tyytyväinen, että kuulassa taso nyt asettunut 15 metrin paremmalle puolelle, Leveelahti sanoi.

Leveelahti urakoi Kemissä toisena kilpailupäivänä kaksi lajia ja sijoittui 22-vuotiaiden moukarinheitossakin kuudenneksi tuloksella 52,27.

– Yksitoista treeniheittoa olen tänä vuonna moukarilla tehnyt, Leveelahti sanoi.

Lahtinen Ässien A-nuorten ottelusta moukarimestariksi

Noormarkun Nopsan Oskari Lahtinen osaa yhdistää jääkiekkoilun ja moukarinheiton. Perjantaina Ässien A-nuorten harjoitusottelussa Tapparaa vastaan hän teki yhden maalin ja syötti toisen. Lauantaina Lahtinen uusi Kemissä 19-vuotiaiden moukarinheiton mestaruutensa useiden metrien erolla.

– Ottelun jälkeen lähdettiin tänne. Yövyttiin Oulussa, jossa oltiin aamulla kolmen aikaan ja sitten päivällä tultiin Kemiin, Lahtinen sanoi.

Lahtinen heitti mestariksi tuloksella 69,44, kun toiseksi kilpailussa sijoittui Nurmijärven Yleisurheilun Kimi Rinnekari, joka heitti 62,97.

Lahtinen on tällä kaudella heittänyt 19-vuotiaiden kuusikiloista moukaria 72,32. Pian täydellä teholla alkavalla jääkiekkokaudella Lahtisen fokus on kaukalossa, mutta kesällä on jälleen moukarihäkin vuoro.

–  Voimat kehittyy tässä koko ajan, mutta loppuvuodesta alan katselemaan heittoa niin, että tekniikka pysyy kunnossa, Lahtinen kertoi.

22-vuotiaiden miesten mestaruuden voitti Sjundeå IF:n Roope Auvinen, joka heitti kesän parhaan tuloksensa 68,50. Takareisiongelman kanssa alkukesän kamppaillut Auvinen heitti talvella 68,50, mutta kesän paras ennen Kemiin kilpailua oli 67,72. HIFK:n Marco Kammer oli toinen heitettyään 64,71.

Varpaisjärven Vireen Kiira Väänänen jatkoi tasaista kilpailukauttaan ja heitti 22-vuotiaiden naisten mestariksi 63,00 metrin heitolla. Kalevan kisoissa viidenneksi heittäneen Väänäsen kesän paras tulos on 64,42.

Posion Pyrinnön Tytti Oikarainen oli toinen tuloksella 58,90

Virtanen: Halusin pudottaa muut matkalla

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Alisa Virtanen voitti 19-vuotiaiden 800 metrin mestaruuden johdettuaan juoksua koko matkan. Voitto heltisi ajalla 2.13,34 ja oli 17-vuotiaan juoksijan toinen mestaruus Kemin kisoista. Hän voitti perjantaina jo 3000 metrin estejuoksun.

– Taktiikkana oli lähteä vetämään alusta lähtien. Halusin pudottaa muut matkalla, mutta ihmeen hyvin he pysyivät mukana. Koko ajan pelkäsin, että joku tulee ohi, Virtanen sanoi.

Lähimmäksi ohitusta pääsi Kannuksen Uran Enni Katajalaakso, joka oli toinen kolme kymmenystä hitaampana ajalla 2.13,69.

– Alisan peesissä oli hyvä juosta, Katajalaakso riemuitsi hopeamitalista.

Kisojen avauspäivänä 1500 metriä voittanut Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakso oli kolmas ajalla 2.15,29.

Turun Weikkojen Marika Aarnio sinetöi 22-vuotiaiden 800 metrin mestaruuden tiukassa kiritaistelussa ajalla 2.12,58. Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Veera Perälä taisteli tiukasti loppusuoralla ja oli toinen ajalla 2.12,67. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Siiri Rainio vei pronssin ajalla 2.13,45

Heikkisen kiri puri ja toi tuplamestaruuden

Lempäälän Kisan Santtu Heikkinen toteutti tavoitteensa 19-vuotiaiden 1500 ja 800 metrin tuplamestaruudella. 800 metriä hän ratkaisi rivakalla rytminvaihdoksella noin 250 metriä ennen maalia. Voittoaika taktiikkajuoksussa, jossa avauskierros mentiin hieman yli 62 sekuntiin, oli 1.58,66.

– Tuplamestaruus oli tavoite ja suunnitelmana oli iskeä kaikki peliin takasuoralla ja se onnistui, Heikkinen tuumi.

Heikkisen mestaruus oli selkeä, mutta hänen takanaan käytiin loppusuoran mittelö, jossa neljä seuraavaa juoksijaa mahtuivat 0,15 sekunnin sisään. Toiseksi sijoittui Heikkisen seuratoveri Joona Sointu ajalla 1.59,74 ennen alkumatkan veturia Kenttäurheilijat-58:n Atte Nevalaa, joka kurotti maaliin ajassa 1.59,75.

Teijula päätti takkuisen kauden mestarina

Naantalin Löylyn Markus Teijula päätti kilpailukautensa 22-vuotiaiden 800 metrin mestarina. Viime syksyn akillesjänneleikkauksen jäljiltä Kalevan kisojen kaksinkertaisen mestarin valmistautuminen kuluvaan kauteen jäi vajaaksi, eikä vire ole ollut viime vuosien tapainen.

– Kevään piikkarivedot jäivät kokonaan tekemättä. Pääsin juoksemaan pıikkarit jalassa vasta kesäkuussa eikä nopeus ja vauhtikestävyys ollut sitä mitä ennen. Sitten viikko ennen Kalevan kisoja sain vielä ruokamyrkytyksen ja paino putosi neljä kiloa, Teijula kertoi.

Turun Kalevan kisoissa Teijula oli 800 metrillä viides. Kemissä hän pysyi 800 metrin kuumassa erässä keulan tuntumassa, kun avauskierros mentiin 58,36:een ja kiri voittoon ajalla 1.55,02.

HKV:n Niko Viljola kävi kärjessä 300 metriä ennen maalia, mutta taipui loppusuoralla hopealle ajalla 1.55,16, Naantalin Löylyn Elias Tuominen oli kolmas ajalla 1.55,70 ja 1500 metriä voittanut Joensuun Katajan Konsta Hämäläinen neljäs samalla ajalla.

Lento selätti puuskatuulen päätöskierroksilla

Tampereen Pyrinnön Nea Lento sai pienen hakemisen jälkeen askelmerkin kohdalleen ja voitti 19-vuotiaiden naisten pituushypyn. Lento ponnisti kisan pisimmät hyppyn 598 ja 600 kahdella viimeisellä kierroksella. 598 syntyi ennätyskelpoisessa myötätuulessa, mutta kuusimetrisen takana oli myötätuulta 3,6 metriä sekunnissa.

– Minulla on ollut askelmerkin kanssa ongelmia koko kesän. Siksi tuuli oli minulle sitäkin haastavampi. Siirsin merkkiä eteen ja taakse, mutta pääsin vasta viimeisillä hypyillä kunnolla lankulle, Lento kertoi.

Lento ponnisti viime vuonna ulkoradoila 621 ja hallissa 624. Tämän kesän paras tulos on toistaiseksi 601.

– Minulla on ollut paljon erilaisia loukkaantumisia ja niiden jäljiltä nopeus ei ole niin hyvässä kunnossa, Lento totesi.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Wilhelmiina Harju, jonka pisin hyppy kantoi 583. Se olisi oma ennätys, jos hypyssä ei olisi ollut myötätuulta ennätyskelvottomat 3,3 metriä sekunnissa. Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö oli kolmas jäätyään hopeasta sentin.

Alingué mestariksi: Olisi voinut olla tiukempi kilpailu

Janakkalan Jana Iikka Alingué ponnisti ensimmäisellä yrityksellään 3,1 metriä sekunnissa puhkuneessa tuulessa 739 ja voitti 22-vuotiaiden miesten pituushypyn 31 sentin marginaalilla.

– Tuulta en paljon miettinyt, kun tavoite oli vain mestaruus. Mutta kyllähän lankulle oli vähän vaikea osua, kun tuuli pikku hiljaa yltyi, Alingué sanoi.

– Pikkuisen harmittaa. Sieltä olisi ollut pidempääkin hyppyä tarjolla, mutta oli niitä klassisia puolen sentin yliastumisia. Ehkä olisi voinut olla tiukempikin kilpailukin. Toisaalta nyt pystyi hyppäämään rennosti ja säästelemään kolmiloikkaan.

Toiseksi kilpailuksi ponnisti Lapin Lukon Aaro Davidila tuloksella 708. Turun Weikkojen Antti Tiekso ponnisti 3,5 metrin sekunnissa myöätuuleen 706 ja oli kolmas.

Westman kimmahti voiton viimeisellään

Gamlakarleby IF:n Nathalie Westman voitti 22-vuotiaiden naisten pituushypyn mestaruuden yhdeksän sentin marginaalilla. Westman ponnisti viimeisellä yrityksellään 2,8 metriä sekunnissa hönkineessä myötätuulessa tasan kuusi metriä.

– Tiesin, että minulla on rahkeita 6 metriin. Piti vaan kerätä itseään, kun edellinen hyppy oli yliastuttu. Yritin tehdä mahdollisimman rennon hypyn, kun siihen asti hyppääminen oli vähän väkinäistä, Westman kuvasi kilpailun ratkaisutta ponkaisua.

Westmanin ennätys on 579. Kemin kilpailu oli toinen kerta hänen urallaan, kun hän ponkaisi kuusi metriä, mutta edelliselläkin kerralla ennätyskelvottomassa myötätuulessa.

Kesän tilastokärki Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Oona Nieminen oli toinen ponnistettuaan 4 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötäisessä viimeisellä yrityksellään 591.

Raju pyörivä tuuli ja sade tuuli söivät parhaan terän seiväshyppääjistä

Seiväshypyn tuore Kalevan kisojen mestari Mikko Paavola jakoi kiitosta Kemin SM-kilpailujen seiväshypyn toimitsijoille, jotka toimivat hänen mukaansa joustavasti, kun ankarasti pyörinyt tuuli ja läpi kilpailun kestänyt kevyt vesisade kiusasivat hyppääjiä.

– Se oli välillä jo vaarallistakin, Paavola totesi.

Paavola voitti kilpailun ylitettyään 510 ensimmäisellä yrityksellään. Hän jätti 515 väliin ja päätti kilpailun kolmeen yrityksen korkeudesta 523. Vaasan Toverien Jere Keskinen oli toinen 505:n ylityksellä ja Turun Urheiluliiton Eetu Turakainen kolmas viides metrin ylityksellä.

Kangas ylivoimainen kuularingissä

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Emilia Kangas voitti 19-vuotiaiden naisten kuulantyönnön 14,70 kantaneella työnnöllä, joka jäi vain 16 senttiä hänen tämänkesäisestä ennätyksestään. Kankaan voitto oli ylivoimainen ja tuli 1,2 metrin erolla.

– Odotin parempaa, mutta minulla on tapana ylilatautua kilpailuihin, Kangas sanoi.

Kankaan paras tulos syntyi kolmannella kierroksella. Kolme viimeistä työntöä toivat tuloslistaan ruksin.

– Viimeinen työntö oli hyvä, mutta painui yliastutuksi, Kangas harmitteli.

Pudasjärven Urheilijoiden Annukka Saalismaa oli toinen ennätyksellään 13,47.

KEMI 22.8.2020 22- ja 19-v. SM-kilpailut, 2. päivä

(Lämpötila 17-20°C.)

Finaalit:

M22,

100 m (2,8 m/s): 1) Lasse Hämelahti JanJa 10,68, 2) Viljami Hietaharju JKU 10,72, 3) Pavel Mäkinen HIFK 10,75, 4) Eeli Purola OP 10,79, 5) Jasper Leppäkangas KeurKi 10,90, 6) Mikael Granqvist SibVa 10,92, 7) Joonas Liukkonen JuvU 11,02, 8) Daniel Savolainen JKU 11,15 (ae. 11,14).

800 m: 1) Markus Teijula NaantLö 1.55,02, 2) Niko Viljola HKV 1.55,16, 3) Elias Tuominen NaantLö 1.55,70, 4) Konsta Hämäläinen JoKa 1.55,70, 5) Niklas Heikkilä KuusankUS 1.56,33, 6) Christian Vänttinen NaantLö 1.57,10, 7) Väinö Venetjoki GamlakarlIF 1.57,17, 8) Daniel Lundmark HIFK 1.57,41, 9) Niklas Lainto TuUL 1.58,92 (B-erän voittaja), 10) Leevi Kallio LA 1.59,10, 11) Samu Heikkonen LUM 1.59,82, 12) Lassi Kuva LA 2.01,48, 13) Vincent Quednau HKV 2.01,75, 14) Jere Niemi EspTa 2.06,10, 15) Elias Kortelainen JoKa 2.06,87, 16) Miikka Ojala KU-58 2.07,38, 17) Leevi Tähtinen JKU 2.09,29

Seiväs: 1) Mikko Paavola AlajAn 510, 2) Jere Keskinen VaasTo 505, 3) Eetu Turakainen TuUL 500, 4) Anton Kunnas SibVa 490, 5) Leo Uusimäki KU-58 480, Johan-Antti Kivilahti HaapajKi ilman tulosta (480).

Pituus: 1) Iikka Alingué JanJa 739 (3,1 m/s, myös 720/2,0), 2) Aaro Davidila LapLu 708, 3) Antti Tiekso TuWe 706 (3,5 m/s, myös 705/1,8), 4) Jimi Nukala VasaIS 702 (2,1), 5) Julius Toivola JKU 695 (2,3 m/s, myös 671/1,1), 6) Joska Tommola LA 690 (2,5), 7) Daniel Kosonen TP 671 (3,1), 8) Valtteri Välläri JanJa 669 (2,5), 9) Jere Liskojärvi HeTa 665 (3,1), 10) Juho Nieminen JKU 659, 11) Elias Ylöstalo SibVa 628, 12) Mikael Kangaskorte KuivasjAu 594 (2,3 m/s, myös 557/1,0).

Moukari: 1) Roope Auvinen SjuIF 68,05, 2) Marco Kammer HIFK 64,71, 3) Juhana Karjanlahti AlajAn 60,26, 4) Oskari Eskola SäkylU 58,12, 5) Riku Laukkanen TU-38 53,47, 6) Veikka Rajala TP 53,15.

M19,

100 m (2,8): 1) Niilo Mustalahti SeinäjSU 10,52, 2) Arttu Peltola JKU 10,66, 3) Elias Sopo KuopRe 10,75, 4) Alexander Björkgren JakobstDr 10,86, 5) Joel Turkka TP 10,90, 6) Juho Haapala MasKa 11,06 (ae. 11,03), 7) Ilmari Vuorela LaitJy 11,11, 8) Veeti Katainen KU-58 11,16.

800 m: 1) Santtu Heikkinen LempKi 1.58,66, 2) Joona Sointu LempKi 1.59,74, 3) Atte Nevala KU-58 1.59,75, 4) Olli Ahlgren LA 1.59,80, 5) Matias Mononen LA 1.59,89, 6) Jani Juntunen LimingNM 1.59,90 (B-erän voittaja), 7) Julius Mäkinen TP 2.00,07, 8) Tuure Haapanen TuUL 2.01,19, 9) Roope Kangasvieri ToholU 2.01,67, 10) Juho Savolainen JoKa 2.02,42, 11) Onni Ikonen HankasHa 2.04,25, 12) Onni Mäkelä KälvTa 2.04,26, 13) Saku Miettinen JoutsKu 2.04,37 (C-erän voittaja), 14) Pyry Suojanen TuUL 2.04,56, 15) Eino Haase VeitsilKV 2.04,84, 16) Johannes Helander LimingNM 2.05,15, 17) Juuso Hava KU-58 2.05,57, 18) Ville Harju KU-58 2.05,63, 19) Oskari Jacobsson KeravU 2.06,09, 20) Benjamin Björkell PorvU 2.06,63, 21) Olli Harju KU-58 2.07,47, 22) Lauri Salo TuWe 2.08,41, 23) Viktor Björkell VasaIS 2.10,47, 24) Samuli Kero VammsVoi 2.10,53, 25) Veikko Huuskonen PosPy 2.13,92

Seiväs: 1) Jami Siira TP 480, 2) Severi Niittymäki SavRi 450, 3) Albin Lundberg VasaIS 450, 4) Joonatan Kemppainen PihtipTui 440, 5) Santtu Räsänen JoKa 430, Andrei Kiviharju EsboIF ilman tulosta (390).

Pituus: 1) Otto Pulkkinen ImatrU 731 (3,8 m/s, myös 704/0,7), 2) Kristian Peltola JKU 703, 3) Tomi Valkama KauhWi 674, 4) Otso Mikkilä ImatrU 667 (2,1 m/s, myös 647/1,2), 5) Antti Pihlavisto HKV 653 (4,4 m/s, myös 652/0,9), 6) Ville Eikkula TP 648 (3,1 m/s, myös 631/0,2), 7) Aleksi Savolainen TP 647 (2,5 m/s, myös 644/-0,4), 8) Roope Saari KuortKu 615, 9) Richard Liemula KuopRe 615, 10) Ville Saari KuortKu 597 (2,9 m/s, myös 568/1,7), 11) Jere Virta VaasTo 583, Juho Kahelin TP ilman tulosta.

Moukari (6 kg): 1) Oskari Lahtinen NoormNo 69,44, 2) Kimi Rinnekari NurmijYU 62,97, 3) Joona Tuusjärvi HIFK 55,31, 4) Juha Närhi LempKi 54,94, 5) Leevi Lipponen LempKi 54,53, 6) Santtu Kotamäki NurmijYU 53,58, 7) Manu Kurri NakkVire 49,40, 8) Elmeri Eskola SäkylU 49,14.

N22,

100 m (3,7): 1) Sara Francis KiuruvU 11,63, 2) Alina Strömberg LarsmoIF 11,66, 3) Sanni Mahonen JKU 11,89, 4) Annika Haverinen KajKi 11,97, 5) Saara Keskitalo EspTa 12,05 (ae. 11,97), 6) Taru Väisänen OP 12,08, 7) Anni Siirtola HKV 12,12 (ae. 12,11), 7) Kira Kruuti HKV 12,12 (ae. 12,10).

800 m: 1) Marika Aarnio TuWe 2.12,58, 2) Veera Perälä SeinäjSU 2.12,67, 3) Siiri Rainio JKU 2.13,45, 4) Helmi Vuorimaa LA 2.13,89 (B-erän voittaja), 5) Heini Ikonen JKU 2.14,07, 6) Jemina Forss TP 2.14,47, 7) Hertta Hankimaa KUYU 2.17,02, 8) Kiia Keinonen TP 2.17,62, 9) Ilona Pulkkinen TuWe 2.18,70, 10) Enni Jarvala KU-58 2.21,97, 11) Anna Hyvärinen TuUL 2.26,70, 12) Veera Mensonen MaaningMa 2.27,29, 13) Ida Andersson NurmijYU 2.27,37, 14) Lotta Penttinen EspTa 2.27,50, 15) Jenna Laamanen NaantLö 2.27,56, Viola Westling TuUL keskeytti, Sunna Penttinen TuUL keskeytti

Kuula: 1) Helena Leveelahti VirtainU 15,02, 2) Henna Sallinen SavRi 14,72, 3) Janette Hanski KarhU 12,95, 4) Kaisu Eskelinen MaaningMa 12,88, 5) Suvi Arvela VehmKi 12,87, 6) Andrea Österman HIFK 12,09, 7) Milla Koski-Vähälä LimingNM 11,50, 8) Pinja Karhunen HämTa 10,60, 9) Venla Ruotanen YlivKu 10,07.

Moukari: 1) Kiira Väänänen VarpaisjVi 63,00, 2) Tytti Oikarainen PosPy 58,90, 3) Andrea Österman HIFK 53,27, 4) Kaisu Eskelinen MaaningMa 53,02, 5) Johanna Witka SomEsa 52,47, 6) Helena Leveelahti VirtainU 52,27, 7) Josefine Lundström IFRaseb 51,35, 8) Kati Rinnekari NurmijYU 48,31, 9) Jenna Sorvari BorgåAk 47,21, 10) Anni Vihtonen KarhKa 46,45, Tahiti Ojansivu TuUL ilman tulosta.

N19,

100 m (0,4): 1) Johanna Kylmänen RaisKu 11,92, 2) Kerttu Latvala KUYU 12,01, 3) Sonja Stång KuivasjAu 12,22, 4) Sara Siltala HKV 12,37, 5) Stiina Kokkonen TU-38 12,58 (ve. 12,54), 6) Vilma Lindroos PoTa 12,61 (ve. 12,48), 7) Tanja Kokkonen LUM 12,62 (ve. 12,46), 8) Petra Häggqvist HKV 12,68 (ve. 12,49).

800 m: 1) Alisa Virtanen JKU 2.13,34, 2) Enni Katajalaakso KannUra 2.13,69, 3) Moona Korkealaakso LUM 2.15,29, 4) Riina Heikkonen LUM 2.16,45, 5) Marianna Liukkonen OP 2.17,82, 6) Pinja Kotinurmi LA 2.19,30, 7) Kaisa Isokääntä KalajJu 2.20,95 (B-erän voittaja), 8) Sofia Fogström VasaIS 2.23,42, 9) Veera Kontkanen JoKa 2.25,09, 10) Marianne Myllylä KuusamEV 2.25,41, 11) Viivi Patronen EspTa 2.26,38, 12) Justiina Juntunen GamlakarlIF 2.29,92, 13) Alisa Pennanen FoSa 2.31,33, 14) Siiri Heiskanen TU-38 2.36,39, 15) Kaisla Keiski GamlakarlIF 2.39,91.

Kuula: 1) Emilia Kangas SeinäjSU 14,70, 2) Annukka Saalismaa PudasjU 13,47, 3) Felicia Meriheinä LiljIK 12,42, 4) Eucabeth Kivikangas AlajAn 12,38, 5) Sanni Kuparinen JanJa 12,33, 6) Linn Sund VasaIS 12,16, 7) Laura Lepistö PoYU 11,63, 8) Sara Killinen LapuanVi 11,49, 9) Silja Kosonen SomEsa 11,47, 10) Nelli Talvitie HyvinkSU 11,44, 11) Meri Elomaa TP 11,40, 12) Meiju Eskelinen MaaningMa 11,11, 13) Aada Koppeli JKU 10,89, 14) Peppi Siirtola HKV 10,45, 15) Linnea Loukola RaisKu 9,60, 16) Venla Pirinen ParikkU 9,12, Jane Lember NoormNo & Nilla Rättyä JanJa ilman tulosta.

Moukari: 1) Silja Kosonen SomEsa 66,72, 2) Sara Killinen LapuanVi 61,18, 3) Aada Koppeli JKU 60,71, 4) Julia Kivinen KaustPV 56,64, 5) Emma Uosukainen EsboIF 51,28, 6) Tia-Maria Paldanius IisVi 50,98, 7) Anni Sinelampi LA 49,90, 8) Anni Liikanen KuusamEV 46,33, 9) Ellen Bos VasaIS 43,82, 10) Tiia Lindgren PoTa 43,63, 11) Minttu Kovanen JoKa 43,47, 12) Emilia Rapinoja VeikkVe 43,00, 13) Iida Uosukainen EsboIF 42,93, 14) Maiju Saukkosaari TP 37,85.

Alkukilpailut:

M22,

100 m, alkuerät:

 1. alkuerä (2,8): 1) Viljami Hietaharju JKU 11,01, 2) Mikael Granqvist SibVa 11,11, 3) Joonas Liukkonen JuvU 11,12, 4) Jasper Leppäkangas KeurKi 11,14, 4) Joonas Jyrkkä VetelU 11,14, 6) Juho Rönkä JanJa 11,37.
 2. alkuerä (3,5): 1) Pavel Mäkinen HIFK 10,80, 2) Lasse Hämelahti JanJa 10,83, 3) Eeli Purola OP 10,85, 4) Daniel Savolainen JKU 11,14, 5) Teemu Tuomela AlajAn 11,19, 6) Mikael Kangaskorte KuivasjAu 11,80, Mahance Muisa VasaIS hylättiin.

M19,

100 m, alkuerät:

 1. alkuerä (1,8): 1-2) Joel Turkka TP & Alexander Björkgren JakobstDr 11,02, 3) Kristian Peltola JKU 11,29, 4) Niklas Björkenheim EsboIF 11,31, 5) Patrik Jakonen NakkVire 11,41, 6) Samuli Hänninen KarhU 11,42, 7) Juuso Pyyhtiä LA 11,44, 8) Mattias Asp VasaIS 12,04.
 2. alkuerä (0,3): 1) Niilo Mustalahti SeinäjSU 11,06, 2) Ilmari Vuorela LaitJy 11,17, 3) Sebastian Björkman SjuIF 11,22, 4) Richard Liemula KuopRe 11,38, 5) Toni Appelqvist EsboIF 11,40, 6) Aki Häkkinen JKU 11,41, 7) Juho Fyrstén OP 11,59.
 3. alkuerä (1,3): 1) Arttu Peltola JKU 10,76, 2) Elias Sopo KuopRe 10,88, 3) Juho Haapala MasKa 11,03, 4) Veeti Katainen KU-58 11,22, 5) Atte Sormunen UKK 11,27, 6) Johannes Åhman JakobstDr 11,45, Aleksi Huotari PohjanKo hylättiin.

N22,

100 m, alkuerät:

 1. alkuerä (1,6): 1) Saara Keskitalo EspTa 11,97, 2) Kira Kruuti HKV 12,10, 3) Aino Pulkkinen JKU 12,17, 4) Sofia Järvelin AlavuU 12,20, 5) Kaisa Mikander EsboIF 12,48, 6) Mari Heinonen KajKi 12,62, 7) Olivia Mäkinen TP 13,15, 8) Teresa Pollari EsboIF 13,45.
 2. alkuerä (2,1): 1) Alina Strömberg LarsmoIF 11,92, 2) Taru Väisänen OP 12,10, 3) Anni Siirtola HKV 12,11, 4) Karoliina Kujanpää ValkeakHa 12,25, 5) Maisa Laakso VasaIS 12,38, 6) Enni Henttonen TuUL 12,44, 7) Olivia Ben Khalifa TP 12,60, 8) Noora Juslin BorgåAk 12,79.
 3. alkuerä (3,1): 1) Sara Francis KiuruvU 11,85, 2) Sanni Mahonen JKU 12,04, 3) Annika Haverinen KajKi 12,15, 4) Evelina Ojaniittu TuWe 12,24, 5) Nathalie Westman GamlakarlIF 12,35, 6) Helmi Kortetmaa KannUra 12,51, 7) Lotta Lahtinen IFRaseb 12,59, 8) Ilona Luoma TP 12,65.

N19,

100 m, alkuerät

 1. alkuerä (1,1): 1) Vilma Lindroos PoTa 12,58, 2) Sara Siltala HKV 12,61, 3) Kiia Paanila KuopRe 12,73, 4) Suvi Heikkinen SuomussRa 13,03, 5) Laura Koivukoski EurajVe 13,05, 6) Anni Vähäkoski TU-38 13,22, 7) Pritne Lember NoormNo 13,23.
 2. alkuerä (0,9): 1) Johanna Kylmänen RaisKu 12,61, 2) Stiina Kokkonen TU-38 12,69, 3) Silja Jaatinen HIFK 12,94, 4) Roosa Pirinen KarhKa 13,21, 5) Cornelia Berg VasaIS 13,23, 6) Aino Rajanen PohjanKo 13,38, Ella Perälä KUYU hylättiin.
 3. alkuerä (2,3): 1) Kerttu Latvala KUYU 12,19, 2) Laura Koivisto JKU 12,66, 3) Eeva Samberg HKV 12,97, 4) Ilona Kamunen KuivasjAu 13,02, 5) Lotta Alasaukko-Oja TP 13,14, 6) Anniina Haapala JoutsPo 13,15, 7) Senni Salorinne KarhKa 13,56.
 4. alkuerä (0,9): 1) Jessica Laxén SibVa 12,52, 2) Tanja Kokkonen LUM 12,61, 3) Edit Nurminen TuUL 12,72, 4) Pihla Kinnunen KuivasjAu 12,85, 5) Pinja Purola OP 12,97, 6) Tiina Taskinen VeitsilKV 13,01, 7) Kerttu Kinnunen JKU 13,45.
 5. alkuerä (0,8): 1) Sonja Stång KuivasjAu 12,54, 2) Juulia Kokko ImatrU 12,58, 3) Petra Häggqvist HKV 12,67, 4) Neea Puskala ÄhtärU 12,77, 5) Ellinoora Ylimäki AlatornPi 12,95, 6) Nea Rekola TuTo 13,33.

Välierät,

 1. välierä 1 (1,9): 1) Sonja Stång KuivasjAu 12,38, 2) Vilma Lindroos PoTa 12,48, 3) Stiina Kokkonen TU-38 12,54, 4) Laura Koivisto JKU 12,72, 5) Neea Puskala ÄhtärU 12,73, 6) Ellinoora Ylimäki AlatornPi 12,80, 7) Pinja Purola OP 12,84, 8) Eeva Samberg HKV 12,99
 2. välierä (1,2): 1) Johanna Kylmänen RaisKu 11,97, 2) Tanja Kokkonen LUM 12,46, 3) Petra Häggqvist HKV 12,49, 4) Jessica Laxén SibVa 12,60, 5) Silja Jaatinen HIFK 12,63, 6) Pihla Kinnunen KuivasjAu 12,80, 7) Tiina Taskinen VeitsilKV 13,20, 8) Roosa Pirinen KarhKa 13,30
 3. välierä (2,3): 1) Kerttu Latvala KUYU 12,15, 2) Sara Siltala HKV 12,40, 3) Edit Nurminen TuUL 12,54, 4) Juulia Kokko ImatrU 12,55, 5) Kiia Paanila KuopRe 12,58, 6) Suvi Heikkinen SuomussRa 12,98, 7) Laura Koivukoski EurajVe 13,11, 8) Ilona Kamunen KuivasjAu 13,20.