Kosonen rikkoi 70 metriä toistamiseen tänä talvena ja oli neljäs: ”Heitto parani kierros kierrokselta” – Leveelahti 54,61, Sipponen 52,81

Moukarinheittäjä Silja Kosonen sai heittonsa kulkemaan kisan vanhetessa heittolajien Euroopan cupissa Leiriassa sunnuntaina. Kosonen heitti viidennellä kierroksella 70,17, jolla hän nappasi neljännen sijan.

Kilpailun voitti viime kesän Münchenin EM-kilpailuiden italialainen pronssimitalisti Sara Fantini, joka heitti ensimmäisellään 73,26. Se on kuluvan kilpailukauden kärkitulos maailmassa.

– Ihan ok tekemistä, joka parani kierros kierrokselta. Viimeinen heitto tuntui jo todella hyvältä, mutta meni häkkiin, Kosonen kertaili.

– Yli 70-metrinen on minusta hyvin tähän aikaan vuodesta. Vuosi sitten en siihen pystynyt. Nyt oli hyvä fiilis ja jalat hyvässä kunnossa, joten ihan tyytyväinen olen.

Kososelle kilpailu oli kevättalven toinen. Hän voitti viikko sitten Kaustisella moukarinheiton talvimestaruuden tuloksella 71,37.

Valmentaja Jani Pihkanen on Leiriassa seuraamassa suojattinsa Silja Kososen harjoittelua ja kilpailemista. Kosonen oli Portugalissa viikon harjoitusleirillä ennen Leirian kilpailua ja jatkaa leiriä viikon vielä kilpailun jälkeen.

Tervon tekniikka oikutteli kauden avauksessa: ”Oli kiva päästä kilpailemaan”

Krista Tervo oli Leirian kilpailussa yhdestoista. Hän sai tuloksen vain kahdella heitolla ja niistä parempi kantoi 66,03.

– Aika perusjuttu, että kauden ensimmäisessä kilpailussa on haasteita tekniikan kanssa. Nyt tekniikkaa on vielä vähän muokkailtu. Treeneissä on mennyt hyvin, mutta kisa on aina kisa, Tervo tuumi.

– Tähän kilpailuun ei ollut mitään ihmeellisiä odotuksia, se oli yksi välietappi kohti kesää. Oli kiva päästä kilpailemaan.

Toiseksi ja kolmanneksi Leirian kilpailussa heittivät hallitseva Euroopan mestari, Romanian Bianca Ghelber tuloksella 71,52 ja Tanskan Katrine Koch Jacobsen, joka heitti 71,08.

Leveelahti 54,61, Sipponen 52,81, Kuparinen 50,51

Helena Leveelahti avasi kilpailukauden Leirian kiekkokilpailussa heittämällä 54,61. Se toi kiekon B-ryhmässä kolmannen sijan. Salla Sipponen oli A-ryhmässä kahdestoista. Hänen parhaansa kantoi 52,81. Sipponen heitti parhaansa toiseksi viimeisellä ja Leveelahti viimeisellä kierroksella.

– Jäi ihan positiiviset fiilikset, vaikka ei mennyt 55 metriä, jota olisin toivonut. Toiseksi viimeinen oli 55-metrinen, mutta se meni niukasti yli, Leveelahti totesi.

Leveelahti kilpailee Portugalissa uudelleen viikon päästä ja on luottavainen kesän suhteen.

– Punttitulokset ja tekniikka ovat menneet hyvin eteenpäin, vaikka tekniikka ei nyt vielä kisatilannetta kestänyt. Se vaatii vielä lisää kovia heittoja.

Naisten kiekkokilpailun pisimmät kaaret heittivät kolminkertainen EM-mitalisti, Saksan Shanice Craft ja viime kesänä MM-kilpailuissa kuudenneksi sijoittunut Portugalin Liliana Ca. Craft heitti kauden kärkituloksen 64,88 ja Ca 64,32.

22-vuotiaiden naisten kiekonheitossa Sanni Kuparinen oli seitsemäs tuloksella 50,51. Tasaisen sarjan heittänyt Kuparinen sinkautti kolmesti yli 50 metriä. Voiton vei Norjan Lotta Flatum tuloksella 56,54.

Arttu Korkeasalo työnsi kuulan B-ryhmässä seitsemänneksi tuloksella 18,57. Kuulantyönnön voitti Ukrainan Roman Kokoshko, joka työnsi 21,52. Hän oli kaksi viikkoa sitten Istanbulin EM-hallissa kolmas työnnettyään silloin Ukrainan halliennätyksen 21,84.

Leiria, Portugali 12.3.2023 Heittolajien Euroopan cup, 2. päivä

Miehet, Kuula: 1) Roman Kokoshko Ukraina 21,52, 2) Bob Bertemes Luxemburg 21,21, 3) Zane Weir Italia 20,98

B-ryhmä: 1) Sven Poelmann Hollanti 20,31, 2) Igor Musijenko Ukraina 19,68, 3) Jander Heil Viro 19,30 … 7) Arttu Korkeasalo Suomi 18,57.

22-v. kuula: 1) Muahmet Ramadani Kosovo 19,28, 2) Eric Maihöfer Saksa 19,13, 3) Riccardo Ferrara Italia 19,00.

Keihäs: 1) Leandro Ramos Portugali 78,57, 2) Dagbjartur Dadi Jonsson Islanti 78,56, 3) Manu Quijera Espanja 78,42.

22-v. keihäs: 1) Artur Felfner Ukraina 80,09, 2) Lenny Brisseault Ranska 72,55, 3) György Herczeg Unkari 72,46.

Naiset,

Kiekko: 1) Shanice Craft Saksa 64,88 (kk), 2) Liliana Ca Portugali 64,32, 3) Melina Robert-Michon Ranska 61,70 … 12) Salla Sipponen Suomi 52,81.

22-v. kiekko: 1) Lotta Flatum Norja 56,54, 2) Emily Conte Italia 56,18, 3) Marie Josée Bovele Ranska 53,42 … 7) Sanni Kuparinen Suomi 50,51.

B-ryhmä: 1) Amanda Ngandu-Ntumba Ranska 57,76, 2) Dora Kerekes Unkari 55,76, 3) Helena Leveelahti Suomi 54,61 (kk).

Moukari: 1) Sara Fantini Italia 73,26, 2) Bianca Ghelber Romania 71,52, 3) Katrine Koch Jacobsen Tanska 71,08, 4) Silja Kosonen Suomi 70,17 … 11) Krista Tervo Suomi 66,03.