Kosonen riemuitsi finaalipaikasta: ”Nyt on jo aika voittajafiilis”

Silja Kosonen oli naisten moukarinheiton MM-karsinnan jälkeen yhtä hymyä. Hänen kolmesta heitostaan kaikki kantoivat yli 70 metriä ja kaksi viimeistä 72,14 ja 71,92. Kumpikin niistä olisi riittänyt finaalipaikkaan.

Kosonen oli karsintaryhmänsä neljäs ja koko karsinnan seitsemäs. Aiemmassa karsintaryhmässä 73,83 heittänyt Krista Tervo oli karsinnan kolmas ja 67,98 heittänyt Suvi Koskinen 23:s

– Olen sikatyytyväinen, kun pääsin MM-finaaliin. Ihan jokainen ei voi sanoa päässeensä MM-finaaliin, Kosonen hehkutti.

– Tuli kolme tosi hyvää heittoa. Niistä viimeinen osui häkkiin ja olisi voinut olla vielä pidempi.

Finaaliheitossa Kosonen keskittyi noudattamaan valmentajansa Jani Pihkasen neuvoja.

– Eilisten verkkaheittojen perusteella minun piti muistaa yksi tekniikkajuttu, jonka muistin jo karsinnan lämmittelyheitoissa, Kosonen sanoi.

– Eli kun minulla heitossa alin piste meinaa jäädä vasemmalle, se pitäisi tuoda eteen niin, etten lähde vetämään moukaria liikaa ja ryhti on hyvä.

Alku maltilla, lopuksi lisää tehoa

Kososen mukaan Pihkanen suositteli myös avaamaan kilpailun 97,5-prosenttisella heitolla. Tavoite oli avata kilpailu hyvällä, varmalla heitolla, jonka Kosonen myös teki.

– Ajattelin, että siitä tulee joku 68-69-metrinen, mutta kädet tärisi sen jälkeen, kun heitinkin melkein 71-metrisen, Kosonen muisteli 70,68 kantanutta karsinnan avausheittoaan.

– Sen jälkeen aloin heittää kovemmin.

Kosonen: ”Ennätys mahdollinen” – Koskinen otti tuntumaa arvokisoihin

Sunnuntaina päivällä Yhdysvaltain aikaan käytävään finaaliin Kosonen lähtee Tervon tapaan intoa puhkuen.

– Nyt on jo aika voittajafiilis, kun pääsin finaaliin mukaan. Ei muuta kuin täysillä vaan. Siellä ei tarvitse himmailla, Kosonen sanoi.

Kososen mukaan oman ennätyksen 73,43 rikkominen ei ole mahdotonta.

– Uskon, että se on mahdollista, kun nyt karsinnassa ringin kautta mennyt heitto kantoi melkein 72 metriä. Se lupaa aika hyvää, Kosonen sanoi.

Suvi Koskinen heitti Kososen kanssa samassa karsintaryhmässä ja oli sen 12:s ja kaikkiaan karsinnan 23:s. Koskisen uran kolme ensimmäistä aikuisten arvokisojen heittoa kantoivat 66,30, 67,98 ja 65,96. Finaalipaikkaan vaadittiin 70,87.

– Ensimmäiseen heittoon sain aika hyvin tehoja, mutta se meni aika voimakkaasti verkon kautta. Se olisi voinut olla aika pitkä. Toinen oli ihan järkyttävää touhua, mutta viimeisestä en tiedä, miksei se lentänyt. Se tuntui aika hyvältä, Koskinen sanoi.

– Aika pettynyt olen, kun en päässyt oman enkkatason lähelle.

Karsinnan kärkikaksikko olivat Yhdysvaltain Janee Kassanavoid ja Brooke Andersen tuloksin 74,46 ja 74,37. Neljäs karsintarajan 73,50 ylittäjä heidän ja Krista Tervon lisäksi oli Kanadan Camryn Rogers.