Kosonen heitti yli 70 metriä sateen katkaisemassa kilpailussa, Kangas miesten kisan ykkönen Somerolla

Silja Kosonen voitti moukarinheittäjien kotimaisen kilpailuturneen toisen kilpailun Somerolla hyvällä tuloksella 70,85. Miesten kilpailun ykkönen oli Aaron Kangas tuloksella 74,46. Miesten kilpailu alkoi sateen jäljitä märässä ringissä, naisten kilpailun sadekuuro keskeytti toviksi kilpailun viimeistä edellisellä kierroksella.

Kosonen heitti Somerolla hyvän sarjan. Voittoheiton ohella siinä oli kolme yli 68 metrin heittoa: 68,54, 68,72 ja 68,02. Heitoista viimeisin syntyi sadekuuron tuoman tauon jälkeen.

– Nyt oli jo parempi sarja kuin kauden avauksessa Kankaanpäässä. Heitoista pari ensimmäistä oli aika rentoja ja samalla pisimpiä. Sitten aloin yliyrittää, mutta viimeiset heitot olivat taas hyviä, Kosonen sanoi.

Kososen seuraava kilpailu on Turun Paavo Nurmi Games kesäkuun alussa.

– Siihen kilpailuun koetetaan keskittyä todella hyvin. Kilpailussa on mukana monia heittäjiä, joita ihailen ja kunnioitan, Kosonen viittasi ennen muuta puolalaiseen ME:n haltijaan Anita Wlodarczykiin.

– Siistiä päästä kisaamaan heidän kanssaan ja nähdä kuinka nämä aikuisten huiput käyttäytyvät kilpailussa.

Väänänen ennätysvireessä, Koskinen: Ei vain runnanut

Toiseksi ja kolmanneksi naisten kilpailussa heittivät Suvi Koskinen ja Krista Tervo tuloksin 67,43 ja 66,34. Koskinen heitti kauden avauksessaan Kankaanpäässä ennätyksensä 68,65. Somerolla oli pientä murhetta tekniikan kanssa.

– Ennätystä jahtasin, mutta nyt ei vain runnanut. Vähänkin, kun tulee yliyrittämistä, moukari on heti sektorin ulkopuolella, Koskinen sanoi.

Tervo avasi kotimaan kilpailukautensa voitolla Kankaanpäässä tuloksella 71,81, mutta ei löytänyt Someron kisaan samaa virettä.

– Heittäminen oli aika pehmoista. En oikein saanut tehoja heittoon. Loppua kohden se parani, mutta kuin sade keskeytti kisan, en enää sitten lämmennyt, Tervo sanoi

Kiira Väänänen oli neljäs ennätyksellään 65,80.

– Olen odottanut 65 metrin rikkoutumista todella pitkään. Nyt sain heitossa pidettyä sen laajuuden. Yleensä kun alan yrittää, teen heiton alusta tai lopussa jonkun vetoliikkeen. Nyt vain pidin sen asennon, 22-vuotiaiden EM-kisoihin kuntoaan tähtäävä Väänänen sanoi.

Kangas: Kisan alku meni liian varovaiseksi

Olympiakisojen tulosrajaa 77,50 Somerolla tavoitelleen Aaron Kankaan kisan alku meni tuntuman hakuun kun rinki oli sateen jäljiltä märkä . Kolme viimeistä heittoa kantoivat 74,40, 74,46 ja 74,04.

– Aika vaisua oli. Nyt ei irronnut. Ringin pito ei enää kisan loppua kohden vaikuttanut, mutta alussa heittämisestä tuli liian varovaista. Treenit ovat menneet hyvin. Nyt pitää vain saada hyviä kisoja, Kangas sanoi.

Tuomas Seppänen oli kilpailussa toinen heitettyään 73,69. Henri Liipola oli kolmas kauden parhaallaan 72,46 ja Roope Auvinen neljäs tuloksella 70,30.

– Ei ihan yhtä terävää tekemistä kuin Kankaanpäässä. Siinä vaiheessa, kun moukari tulee eteen, yritin laittaa liikaa vauhtia. Olisi pitänyt antaa mennä rennommin, Seppänen sanoi. Hän heitti Kankaanpäässä 75,02.

Auviselle Someron kisa oli uran ylivoimaisesti paras kauden avaus.

– Olen saanut olla terveenä koko kevät. Lupaavalta näyttää. Lopussa oli vielä vähän vetämistä ja lähtöön pitäisi vähän lisää tehoja.