Kososelle takkuinen voitto Ranskassa – Määttänen 2.01,96 Saksassa, Etelätalo 78,92

Silja Kosonen voitti naisten moukarinheiton Forbachissa Ranskassa sunnuntaina. Kosonen heitti 71,04 ja tuumi, ettei voitto tällä kertaa tullut helpolla.

– Oli kaikenlaista. Kisaheitoista oikeastaan kaikki paitsi tuo 71-metrinen osuivat verkkoon, ja rinki oli huonoin mistä olen heittänyt pitkään aikaan, Kosonen kertaili.

Kilpailuun valmistautuminenkaan ei mennyt Kososen toiveiden mukaan.

– Lennon perumisen takia matkanteko viivästyi niin, että se kesti kaikkiaan 14 tuntia, Kosonen tuumi.

Kosonen ei kuitenkaan ongelmien haitata ja heitti kolmannellaan 70,08 ja viidennellä 71,04. Kumpikin heitto olisi riittänyt voittoon. Toiseksi sijoittunut Ranskan Rosa Loga heitti 69,43.

Forbach, Ranska, 28.5., Kv. kilpailu:

Miehet, 100 m (+2,1): 1) Hassan Taftian Iran 10,12.

800 m: 1) Ephrem Mekonnen Kanada 1.44,87, 2) Ramzi Abdenouz Algeria 1.45,62.

110 m aj (-0,4): 1) Wilhem Belocian Ranska 13,40.  Belocian alkuerissä 13,23.

400 m aj: 1) Wilfried Happio Ranska 49,22,

Kolmiloikka: 1) Cristian Atanay Nápoles Kuuba 17,04 (-0,6).
Naiset, 400 m: 1) Roxana Gómez Kuuba 50,60.

800 m: 1) Habitam Alemu Etiopia 1.58,59, 2) Rose M. Almanza Kuuba 1.59,66.

Moukari: 1) Silja Kosonen Suomi 71,04, 2) Rose Loga Ranska 69,43.

Lakka 13,93 ja Junnila 184 Kreikan Haniassa

Elmo Lakka kilpaili Kreikan Haniassa 110 metrin aidoissa. Tuloksena oli kolmas sija ajalla 13,93. Voiton vei isäntämaan Konstadínos Douvalídis tuloksella 13,80. Juoksun aikana oli vastatuulta -1,6 ms.

Ella Junnilan naisten korkeushypyssä tuloksen 184, jolla hän sijoittui kilpailun kakkoseksi. Junnila ylitti korkeudet 175, 180 ja 184 ensimmäisellä yrityksellään, mutta seuraava korkeus 187 oli sitten liikaa. Kisan voitti Tshekin Michaela Hruba tuloksella 187.

Määttänen 2.01,96 Saksan Rehlingenissä

Saksan Rehlingenissä pidettävissä kilpailuissa Eveliina Määttänen oli naisten 800 metrin B-erässä toinen ajalla 2.01,96. Se on hänen uransa kolmanneksi paras tulos. Ennätys 2.01,14 on viime kesältä.

Määttäsen erän voitti tiukan loppukiritaistelun jälkeen Sveitsin Rachel Pelland tuloksella 2.01,86. A-erän nopein oli saman maan Audrey Werro ajalla 1.59,67. Kokonaiskilpailussa Määttänen oli kahdeksanneksi nopein.

– Ei ollut ihan optimaalinen juoksu, oli liikaa kaikenlaista hämminkiä ruuhkassa juostessa. Vauhti oli epätasaista ja välillä junnaamista. Siihen nähden yllätyin loppuajastani, ja kirikin irtosi terävästi, Määttänen kommentoi juoksuaan.

Määttäsen juoksussa 400 metrin väliaika oli varsin hidas, noin 60 sekunnin paikkeilla.

Etelätalo 78,92 – Kuusela 77,65

Lasse Etelätalo ja Toni Kuusela sijoittuivat Saksan Rehlingenissä keihäänheitossa kolmanneksi ja viidenneksi tuloksin 78,92 ja 77,65. Kilpailun voitti Saksan Julian Weber huipputuloksella 88,37.

Etelätalo sai kisassa kolme onnistunutta heittoa heti ensimmäisillä kierroksillaan. Kuuselan sarja oli sikäli erikoinen, että hänen kaikki kuusi heittoaan paranivat jokaisella kerralla alkaen aloitusheiton pituudesta 74,28.

– Kisakausi on avattu, ei tästä paljon muuta jää kerrottavaa. Ei tämä katastrofi ollut, mutta kasilla alkavaa tulosta odottelin, Etelätalo kommentoi sarkastiseen tyyliinsä kilpailuaan.

Kauden ensimmäiset heitot ovat olleet Etelätalolle perinteisesti vaikeita, mikä toteutui tälläkin kertaa.

– Ensimmäinen heitto (78,92) oli helppo, mutta kun yritin lisätä vauhtia sen jälkeen, niin ei tullut mitään, Joensuun Katajan heittäjä kertoi.

Etelätalon seuraava kilpailu on Hollannin Hengelossa viikon päästä.

Seiväshypyssä kilpaillut Urho Kujanpää oli kisan seitsemäs tuloksella 535. Voiton vei Saksan Bo Kanda Lita Baehre hypättyään 576.

Rehlingen, Saksa 28.5.

Miehet, keihäänheitto: 1) Julian Weber Saksa 88,37, 2) Timothy Herman Belgia 79,47, 3) Lassi Etelätalo Suomi 78,92, 4) Cyprian Mrzygłód Puola 78,86, 5) Toni Kuusela Suomi 77,65, 6) Max Dehning Max Saksa 76,72.