Kosonen heitti huipputuloksen ja mahtisarjan Eugenessa: Aika tyytyväinen tuohon saa olla

Moukarinheittäjä Silja Kosonen kaivoi huippuvireen Timanttiliigan Eugenen kilpailuun. Kosonen oli kovatasoisessa kilpailussa viides uransa toiseksi parhaalla tuloksella 73,97.

Tuloksen Kosonen kuorrutti tasaisella ja nousujohteisella sarjalla 71,26, x, 72,34, 71,20, 73,02 ja 73,97.

– Aika siistiä. Vaikka heitettiin stadionin ulkopuolella, saatiin hyvä kisa aikaiseksi. Kisa oli todella hyvin järjestetty. Hyvin mielelläni tulisin tänne uudelleen, Kosonen kertaili.

Tieto Krista Tervon SE-heitosta eilen perjantaina kantautui Kososelle ennen kilpailua, mutta kisan aikana hänen ajatuksensa olivat muualla.

– En sitä kisan aikana miettinyt. Oma tavoite oli heittää paremmin kuin Los Angelesissa, Kosonen viittasi viikon takaiseen Los Angelesin GP-kisaan, jossa hän heitti 70,51.

”Ihan kuin olisi ollut kivi kengän alla”

Eugenessa Kosonen osoitti jälleen viihtyvänsä kovissa kilpailussa. Kosonen heitti kevään parhaansa, kun vastassa olivat Pohjois-Amerikan huiput, kuten kisan tuloksella 77,76 voittanut kanadalainen maailmanmestari Camry Rogers sekä toiseksi ja kolmanneksi tuloksin 76,74 ja 76,34 heittäneet lajin amerikkalaiset huippunimet DeAnna Price ja Brooke Andersen.

– Aika tyytyväinen tuohon saa olla. Sarjassa oli yksi ainoa huono heitto, ja senkin aikana tuntui ihan kuin olisi ollut kivi kengän alla, Kosonen sanoi.

Samalla tapaa kilpailun näki valmentaja Jani Pihkanen, joka seurasi kilpailua paikan päältä.

– Olen todella tyytyväinen tuohon kilpailuun. Viisi heittoa yli 71 metrin keskiarvolla. Se on aıka kova suoritus, ja nimenomaan keskiarvon nosto oli nyt tavoite. Tämän jälkeen alamme hakea sitä piikkiheittoa, Pihkanen viittasi Rooman EM-kisakunnon viimeistelyyn.

”Olen tosi tyytyväinen, että lähdin tänne”

Kososelle kahden kilpailun Yhdysvaltain turnee oli onnistunut, mieluisa ja samalla opettavainen kokemus.

– Olen tosi tyytyväinen, että lähdin tänne varsinkin, kun tuli noin hyvä tulos. Olen vähän yllättänyt täällä itseni, kun olen ollut niin sosiaalinen ja päässyt tutustumaan ja puhumaan niin paljon muiden heittäjien kanssa. Tämä on ollut opettavainen reissu, Kosonen sanoi.

Myös Pihkanen koki, että kahden kilpailun turnee on jättänyt valmentajallekin vinkkejä tulevaisuutta varten.

–  Tässä näkee miten Siljan kroppa reagoi tällaisiin aikaeroihin. Nyt kun lähdemme seuraavan kerran kisoihin aikaerojen taakse, täältä on saanut oppia miten tällaiseen kannattaa valmistautua.

Eugene, Yhdysvallat

Timanttiliiga, The Prefontaine Classic

Naiset, moukari: 1) Camryn Rogers Kanada 77,76, 2) DeAnna Price Yhdysvallat 76,74, 3) Brooke Andersen Yhdysvallat 76,34, 4) Janee´ Kassanavoid Yhdysvallat 74,65, 5) Silja Kosonen Suomi 73,97.

Kaikki tulokset