Kosonen heitti Euroopan mestaruuden ja nautti: ”Parasta kun oli porukkaa katsomassa ja kannustamassa”

Moukarinheittäjä Silja Kosonen nauti Tallinnassa täysin siemauksin alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruudesta. Hän oli finaalissa täysin ylivoimainen ja kuorrutti voiton kisaennätyksellä 71,06.

– Parasta tässä ehkä oli, että oli tosi paljon porukkaa katsomassa ja kannustamassa ja onhan voittaminen aina kivaa, Kosonen hymyili Suomen lippu harteillaan.

Edellinen kisaennätys ennen finaalia oli Kosonen karsinnassa heittämä 68,75. Finaalissa hän kohensi sitä kahdesti heitettyään ensimmäisellä yritykselläänkin 70,47.

– Toiveissa oli heittää pidemmälle, mutta nyt monet heitot menivät verkkoon. En ruvennut siitä valittamaan. Voi olla, että se oli virallinen, mutta aukko josta heitettiin tuntui aika pieneltä, Kosonen sanoi.

Kosonen oli finaalin ennakkosuosikki ja voitto varmistui, kun Kososen ainoa kunnon haastaja, tällä kaudella yli 70 metriä heittänyt ranskalainen Rosa Loga heitti ensimmäisellä kierroksella 67,56 ja oli lopulta toinen tuloksella 67,70.

– Tiesin, että ranskalainen voi olla kovassa kunnossa, kunnes se heitti ensimmäisen heiton. Siinä kohtaa olin varma voittaja, Kosonen kertoi.

Kososen seura on Someron Esa ja häntä valmentaa Jani Pihkanen.

Arvokisat jatkuvat Tokiossa ja Nairobissa

Kososen seuraava haaste on Tokion olympiakisojen karsinta. Sinne junioreiden ME:n haltija voi valmistautua levollisesti. Tallinnan finaalin parhaat heitot syntyivät kolmella ensimmäisellä kierroksella ja olisivat hyvin todennäköisesti vieneet olympiakarsinnasta jatkoon.

– Olympiakisat ovat ne kauden tärkeimmät, isoimmat ja hienoimmat kilpailut. Nämä olivat minun ikäluokkani kilpailut ja täällä minulla oli suurin mahdollisuus voittaa. Haluan heittää myös Nairobin MM-kilpailuissa, Kosonen sanoi.

Mitä Tallinnan EM-kilpailu Kososelle antoi Tokion olympialaisia ajatellen?

– Opin, että alkulämmittely ei todellaan voi olla pitkä näin lämpimässä, Kosonen sanoi.

Hyvin Kosonen onnistui myös jäähdyttämään itseään kilpailun aikana.

– Ostin kaupasta jääpussin ja siihen vielä harteille sellaisen viilentävän jutun ja pyrin oleman heittojen välillä varjossa, Kosonen kertoi.