Koskela, Berghem ja Mattila ennätysjahtiin Jyväskylässä

Jani Koskela juoksi 400 metrin kärkiajan

Sprintterit Jani Koskela ja Jonna Berghem odottavat uteliaina Jyväskylän tiistaisen kansainvälisten hallikisojen 300 metriä. Kumpikin on pinkaissut hallikaudelle lupaavat alkutahdit 200 metriltä.

Koskela uskoo onnistuessaan kykenevänsä kaatamaan 300 metrin kaikkien aikojen lyhyiden ratojen suomalaistuloksen 34,22, joka on Ville Wendelin nimissä.

– Kovaa siihen saa mennä varsinkin kaarteissa, mutta Wendelinin tulos on ihan haarukassa, Koskela sanoo.

Tampereen Pyrintöä edustava Koskela voitti viime vuonna 400 metrin Suomen mestaruuden ulkoradoilla. Hän avasi hallikauden juoksemalla Pirkkahallin 300 metrin radalla 200 metriä 21,58. Koskelan lyhyiden halliratojen ennätys on viime vuonna Jyväskylässä juostu 21,55.

– Pirkkahallin juoksussa ensimmäisessä kaarteessa oli vielä vähän jäykkyyttä, mutta se oli hyvä avaus, Koskela sanoo.

Hipposhallissa 300 metrin suosikki on Puolan Karol Zalewski, joka on juossut matkan hallissa 32,82.

HIK:n Jonna Berghem pitää halussaan 200 metrin hallikauden kotimaista kärkiaikaa 24,00. Hän käy Hipposhallissa Ella Räsäsen nimissä olevan kaikkien aikojen 300 metrin hallituloksen 37,81 kimppuun.

– Se on kova tulos, mutta minusta minulla on realistiset mahdollisuudet rikkoa se, Berghem arvioi.

Juoksussa on mukana kovan luokan kansainvälisiä nimiä kuten ukrainalaiset Anastasia ja Jelizaveta Bryzgina.

– En ole juossut 300 metriä pitkään aikaan, joten on hyvä, että mukana on kokeneita ja kovia juoksijoita. Heidän kanssaan varmistuu, että osaan aloittaa matkan sopivaa vauhtia, Berghem sanoo.

Mattila ennätysvireessä

Ennätyskunnossa tulee Hipposhalliin myös Äänekosken Urheilijoiden 14-vuotias korkeushyppääjä Arttu Mattila, joka ylitti hiljattain 204 senttiä. Se on Suomen kaikkien aikojen hallikärki 15-vuotiaiden ikäluokassa ja sentin parempi, kuin ulkoratakilpailuissa hypätty 15-vuotiaiden poikien Suomen ennätys.

– Tämä on Artulle hallikauden pääkilpailu ja totta kai ennätys on silloin odotusarvona, sanoo Juha Isolehto, joka on Mattilan isä Olli-Pekka Mattilan ohella Artun valmentaja.

Naisten 4×200 metrin viestissä Jyväskylän Kenttäurheilijat juoksee ilman Hanna-Maari Latvalaa. Kvartetti Minna Laukka, Emma Koistinen, Ida Aidanpää ja Emmi Mäkinen käy kuitenkin onnistuessaan seurajoukkueiden SE:n 1.38,09 kimppuun. Tuon ennätyksen rikkominen toisi joukkueelle 1000 euron bonuksen.

Jyväskylän kisojen kuumin kansainvälinen nimi on bahamalainen sprintteri Warren Fraser.  Hän kohtaa 60 metrillä lajin kotimaisia kärkinimiä kuten Ville Myllymäen ja Samuli Samuelssonin. Fraser pinkaisi 60 metriä hiljattain 6,59:ään. Tuloksella hän mahtuu tällä haavaa maailmantilaston kärkikymmenikköön.

Kilpailut alkavat tiistaina (2.2.) esilajeilla jo kello 17.

Lisätietoja: http://www.jku.fi


berghem_jonna-1.jpg

Jonna Berghem on avannut hallikauden lupaavasti. Jyväskylässä hän juoksee 60 ja 300 metriä.