Kortteen takareisivaivat korjattiin leikkauksella – ajatukset jo ensi kesän arvokisoissa

Aitajuoksija Annimari Kortteen harjoittelua ja kilpailua pitkään kiusanneet takareisivaivat korjattiin leikkauksella Turussa torstaina. Nyt edessä on pitkä kuntoutusjakso.

– Leikkaus onnistui hyvin. Molemmista takareisistä venytettiin jännettä ja poistettiin arpikudosta ja kiinnikkeitä. Lisäksi vasemman jalan puolelle, jossa jänne oli revennyt, porattiin pienet reiät luuhun, jotta uudistuminen tapahtuisi paremmin, Korte kertoo.

Kortteelle operaatio on helpotus. Hän juoksi 100 metrin aitojen Suomen ennätyksen 12,72 toissa vuonna ja pinkoi tänä kesänä parhaimmillaan 12,91, vaikka takareisivaivat ovat koko ajan vaikuttaneet harjoitteluun ja osin myös kilpailemiseen.

– Jaloista otettiin keskiviikkona magneettikuvat. Niissä näkyi, että vasemman takareiden jänne oli revennyt ja oikealla puolella, joka oli revähtänyt useita kertoja, oli pientä turvotusta. Päätettiin, että leikataan samalla kertaa molemmat jalat, Korte kertoo.

Operaation jälkeen Korte aloittaa jalkojen kuntoutuksen, joka tähtää siihen, että hän voisi valmistautua ongelmitta ensi kesän EM- ja MM-kisoihin.

– Oli tosi vaikea päätös jättää tämän kesän Kalevan kisat ja Ruotsi-ottelu väliin, mutta kun leikkaus tehtiin nyt, sain kuukauden lisää aikaa valmistautua ensi kesän kisoihin, Korte sanoo.

Vasta reilun kahden kuukauden kuluttua voi hölkätä

Pienimuotoisen kuntoutuksen Korte voi aloittaa heti, mutta kestää hyvän tovin ennen kuin harjoittelu voi jatkua normaalisti.

– Neljän viikon päästä pääsee vesijuoksemaan ja kuuden viikon päästä pyöräilemään. Hölkätä voi noin 2,5 kuukauden kuluttua. Nämä tosin ovat vain arvioita, Korte sanoo.

– Sain leikkauksen tehneeltä ortopedi Lasse Lempaiselta tarkat ohjeet ja toteutan kuntoutuksen Urhean fysioterapeuttien kanssa.