Kortteen, Nezirin ja Hurskeen taisto kuorruttaa tasokkaan Motonet GP -avauksen Jyväskylässä

Aiturihuiput Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske kohtaavat Motonet GP -sarjan avauksessa Jyväskylässä keskiviikkona. Se on yksi kilpailun huippuhetkistä, muttei suinkaan ainoa. Harjun kentällä kilpailee iso ja laadukas joukko yleisurheilun kotimaisia huippuja. Tarjolla on myös hyvät bonukset.

Hiljattain Espoossa 100 metrin aitajuoksussa kansainvälisen tason huippuajat 12,81, 12,91 ja 12,98 juosseella aiturikolmikolla on Jyväskylässä kaksi juoksua. Kortteen lopullinen päätös kilpailemisesta varmistuu lopullisesti oman tuntemuksen mukaan,

–  Jos on hyvä olo, niin juoksen, Korte viesti

Kortteen, Nezirin ja Hurskeen ohella Jyväskylän kilpailussa ovat mukana myös vahvasti kauden aloittaneet Lotta Harala ja Anni Siirtola.

Junnila avaa kautensa ja Raitanen juoksee 1500 metriä

Jyväskylässä nähdään myös viime kesänä korkeushypyn Suomen ennätyksen lukemiin 195 parantaneen Ella Junnilan kauden avaus. Häntä ovat kirittämässä mm. Jessica Kähärä, Sini Lällä ja Heta Tuuri.

Topi Raitanen käy Harjun kentällä jo toistamiseen tänä kesänä 1500 metrillä 3.40:n kimppuun. Omaa ennätystään juoksussa tavoittelee myös Joonas Rinne. Kauden kärkitulos on Raitasen edellisen Jyväskylän startin jäljiltä 3.42,27. Juoksun alkuvauhdista on nyt huolehtimassa mm. puolimaileri Ville Lampinen.

Miesten 100 metrin kilpailussa 10,37 tänä vuonna juossut Samuli Samuelsson hakee uutta kärkiaikaa. Pika-aituri Elmo Lakka saa kirittäjikseen lajin kotimaisen parhaimmiston ohella virolaisjuoksijoita. Lakka tavoittelee kotikentällään huippuaikaa. Kotimainen kärki on nyt Lakan 13,76.

Illan pisin kilpailumatka on 5000 metriä, jolla kohtaavat Saarijärven juhannuskisojen 3000 metrillä tiukan kaksinkamppailun juosseet Eero Saleva ja Jaakko Piesanen. Mukana on muitakin kestävyysjuoksun kotimaisia kärkinimiä, kuten huippulahjakas Eemil Helander.

Miesten pituushypyssä kolmiloikan Suomen ennätyksen haltija Simo Lipsanen tarjoaa kovan haasteen lajin erikoismiehille. Pituutta Lipsanen on ponnistanut parhaimmillaan 776.’

Kangas ja Tervo suosikit moukariringissä

Miesten ja naisten moukarinheitto on tänä kesänä ollut naisten 100 metrin aitajuoksun ohella Suomen kansainvälisesti tasokkain laji. Miesten kilpailussa heittää kotimaan parhaimmisto Aaron Kankaan (tällä kaudella 77,09), Aleksi Jaakkolan (74,46), Henri Liipolan (74,05) ja Tuomas Seppäsen (72,82) johdolla.

Naisten moukarinheiton suosikki on viime vuonna Jyväskylässä SE:n heittänyt Krista Tervo. Hän kohensi SE:n alkukesästä Somerolla lukemiin 71,93. Tervon jalanjäljissä kulkee superlupaus Silja Kosonen, joka on jo heittänyt 19-vuotiaiden SE:n 67,99. Vahvassa vireessä on myös Suvi Koskinen (tällä kaudella 66,01).

Yksi herkkupaloista on naisten kolmiottelu, jossa lajit ovat 100 metrin aitajuoksu, korkeushyppy ja 200 metriä. Suosikki Maria Huntington aitoi hiljattain Oulussa 13,36 ja ponnisti myötätuuleen pituutta 641. Huntingtonin haastavat viime kesän Universiadivoittaja Miia Sillman, huippulupaus Saga Vanninen ja Hertta Heikkinen.

Kemppinen avaa kautensa ja Richardsson juoksee 1500 metriä

Hallikaudella 60 metriä 7,28:aan kiitänyt Lotta Kemppinen avaa kesäkautensa 200 metrin kilpailussa, jossa mukana ovat myös Anniina Kortetmaa, Aino Pulkkinen, Milja Thureson ja väkevästi kuluvan kauden aloittanut Mette Baas.

Camilla Richardsson testaa Jyväskylässä 1500 metrin vauhtiaan ja Viivi Lehikoisen tavoite on parantaa omaa 400 metrin aitajuoksun kauden kärkitulostaan, joka on nyt 58,49.

Ratakelauksen 100 ja 400 metrillä kilpailevat mm. maailmanmestari Amanda Kotaja, Euroopan mestari Henry Manni ja Esa-Pekka Mattila.

Ylen lähetys kilpailusta alkaa keskiviikkona (8.7.) TV2-kanavalla kello 18.30.

Aikataulu ja osallistujat:

https://www.motonetgp.fi/jyvaskyla/aikataulu-ja-paasyliput

Lisätietoja:

Markku Koistinen, pääsihteeri 040 706 9195 markku.koistinen@jku.fi