Kortteen aitajuoksuopit kiinnostivat Tallinnassa – Diana Suumann löysi treenipankkiin uusia harjoitteita  

Annimari Kortteen opit purivat Viron yleisurheiluliiton aitajuoksutapahtumassa Tallinnassa. Kaksipäiväisessä tilaisuudessa Korte kertoi harjoittelustaan ja veti harjoitussession ensin Viron nuorten kärkiaitureiden kanssa ja sitten lajin virolaisiin kärkinimiin kuuluvien Johannes Treielin ja Diana Suumannin kanssa.

– Oli hieno nähdä, että minun työtäni arvostetaan. Sunnuntain treeniä oli seuraamassa varmaan satakunta ihmistä, Korte totesi Kalev-hallin maksullisesta tapahtumasta.

Tyytyväinen oli myös Suumann, 28, jonka 100 metrin aitajuoksun ennätys on 13,41. Hänelle Kortteen vetämä kaksituntinen aitajuoksutreeni toi tukun uusia virikkeitä.

– Tykkäsin todella paljon siitä, kuinka avoimesti Korte kertoi harjoittelustaan ja oli valmis jakamaan tietämystään. Harjoituksessa oli paljon drillejä, jotka olivat minulle uusia, Suumann sanoi.

– Jo harjoitteluun valmistava osuus, jossa Korte teki paljon vatsa- ja keskivartalon lihastreeniä, oli mielenkiintoinen ja aika erilainen mitä itse teen. Itse harjoituksessa hän teki todella paljon töitä nimenomaan aitojen kanssa. Joitakin noista harjoitteista tein nyt ensi kerran elämässäni.

Pika-aidoissa Viron mestaruuksia voittanut Suumann aikoo hyödyntää saamiaan virkkeitä jo hallikauteen valmistavassa harjoituksessa.

– Valmentajani otti kaiken videolle. Katsotaan ne vielä yhdessä ja ilman muuta joitakin noista harjoitteita kokeillaan, varmaan jo ensi viikolla, Suumann arveli.

Virolaiset pika-aiturit Johannes Treiel ja Diana Suumann olivat mukana Annimari Kortteen Kalev-hallissa vetämässä kaksituntisessa aitatreenisessiossa. (Kuva: Jan Õiglane.)

Korte nuorille: ”Koskaan ei pidä luovuttaa”

Sunnuntainen aitatekniikkaan painottunut harjoitus Treielin ja Suumannin kanssa oli Kortteen mukaan juuri sitä, mitä hän itse harjoituksissa tekee.

– Ensin tehtiin minun normiverryttelyni, jonka aikana kerroin, miksi teen tietyt asiat. Sitten tehtiin aitatekniikkadrillejä, Korte kertoo.

– Tekniikkadrilleissä kerroin keskittyväni ponnistukseen. Painotin sitä, minkä olen valmentajaltani Mikael Ylöstalolta oppinut, että ponnistus on se kaikkien tärkein asia. Ponnistus vie juoksua eteenpäin.

Lauantaina Korte työskenteli nuorten aitureiden kanssa. Ohjelmassa oli nopeuspainotteisia juoksu- ja aitadrillejä sekä paljon erilaisia askelkontakteja sisältänyt harjoitus. Myöhemmin Korte kertoi nuorille urastaan, harjoittelusta ja motivaatiosta.

– Minun viestini nuorille oli, että koskaan ei pidä luovuttaa ja oikean valmentajan löytäminen on kaikkein tärkeintä. Kun itse aloitin uudelleen 29-vuotiaana, satuin löytämään oikean valmentajan ja pystyin kehittymään, Korte viittasi espanjalaiseen Rafael Blanqueriin, joka on yhä valmennuksessa mukana, vaikka Ylöstalo vetää treenit Helsingissä.

Hallikaudesta ei vielä päätöstä

Korte on harjoittelut kilpailukautta seuranneen ylimenokauden jälkeen vajaan kuukauden. Kaksi visiittiä saksalaisen lääkärin Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrtin klinikalle ovat tuoneet avun viime kesää kiusanneisiin takareisivaivoihin.

– Syyt takareiden kireyteen on löydetty ja sitä hoidetaan voimanhankinnalla ja parantamalla liikkuvuutta. Täysillä en ole vielä juossut. Tosin nyt Treielin ja Suumannin kanssa pystyin jo juoksemaan melkein täysillä matalien aitojen yli, Korte sanoo.

Sitä onko hallikausi ohjelmassa, Korte ei vielä ole päättänyt.

– Hallikaudesta ei ole tehty päätöstä, mutta harjoittelen niin kuin valmistautuisin hallikauteen.