Kortetmaalta tasainen alkueräjuoksu – Sipposella tekniikkaongelmia

Anniina Kortetmaa kiihdytti kahden huippujuoksijan, Namibian Beatrice Masilingin ja Jamaikan olympiavoittaja Elaine Thompson-Heran välistä rataa Eugenen MM-kilpailuiden 200 metrin alkuerässään. Kortetmaa oli erässä seitsemäs ajalla 23,51.

– Siinä oli kovat juoksijat molemmilla puolilla. Etukäteen mietin, että täytyy keskittyä omaan juoksuun, Kortetmaa kertaili.

– Oli hienoa juosta, mutta oma tekeminen oli hieman tahmeaa. Valmistavassa verkassa ei tuntunut niin kauhean herkältä ja juoksussa oli ehkä sama fiilis.

Masilingi voitti erän ajalla 22,27, mutta oli kovatasoisissa alkuerissä vasta kuudenneksi nopein. Kärkiajan teki Nigerin ennätyksen 21,98 juossut Aminatou Seyni. Välieriin vaadittiin aikavertailusta 22,99. Kortetmaan sijoitus oli 38:s.

–  Se oli sellaista tämän kesän perustasoa. Vähän tasapaksua suorittamista. Se näkyi ajassa, Kortetmaa analysoi juoksuaan.

– Tällainen kova startti oli hyvä kokemus. Samalla asenteella vaan sitten sitten EM-kisoihin. Sielläkin on kovia juoksijoita vastassa.

Sipponen: ”Sellaista perushätäilyä, kun oli niin kova into heittää”

Salla Sipponen kartutti naisten kiekonheiton arvokisakokemusta ja kasvatti menestysnälkää elokuisiin Münchenin EM-kilpailuihin. Sipposen kolmesta karsintaheitosta keskimmäinen onnistui ja kantoi 57,16. Finaaliin sillä ei menty.

– Jännitti ihan hirveästi. Eka heitto meni ihan täysin siihen. Toisella tuli yllättävän ok tulos sillä heitolla. Se tuntui hätäiseltä. En saanut siihen painetta, Sipponen harmitteli.

Kolmannessa heitossa oli tehoa, mutta heitto jäi matalaksi ja Sipponen astui sen yli. Karsinnan aikana puhalteli vastatuuli, mutta tällä kertaa Sipponen ei saanut sitä hyödynnettyä.

– En vaan saanut teknisiä asioita kuntoon ja silloin kiekko ei lennä. Sellaista perushätäilyä, kun oli niin kova into heittää, Sipponen setvi mikä heitoissa kiikasti.

Vaikeuksia oli muillakin. Olympiavoittaja Valarie Allman sai tuloksen vasta kolmannellaan, mutta heitto kantoi 68,36. Lähinnä pisimmälle 65,66 heitti Hollannin Jorinde van Klinken. Finaaliin pääsi tuloksella 61,21. Sipposen sijoitus oli 26:s.