Kortetmaa odotti kovempaa aikaa, Samuelsson mestariksi ennätyksellään

Samuelssonin akillesoperaatio onnistui: Pääsen juoksemaan joulukuussa

Anniina Kortetmaa ja Samuli Samuelsson pyrähtivät 60 metrin mestareiksi SM-hallien avauspäivänä Helsingissä. Kortetmaa voitti ajalla 7,47, Samuelsson ennätyksellään 6,72.

Kortetmaa kilpaili hallikaudella vasta ensimmäisen kerran, sillä flunssa on pitänyt hänet sivussa tätä ennen.

– Ehkä olisin odottanut pikkuisen kovempaa aikaa, välierä tuntui niin helpolta. Kiihdytys oli nytkin hyvä, mutta nukuin kyllä telineisiin, Kortetmaa sanoi.

Muutkin mitalisijat valtasivat nuoret juoksijat. Sara Francis, 17, pinkoi  7,47 juostuaan välierissä ennätyksensä ja kauden kärkiajan 7,45. Aino Pulkkinen teki ennätyksensä 7,48. Francis on tällä hallikaudella lohkaissut ennätyksestään 0,18 sekuntia, lauantaita edeltänyt ennätys oli 7,54.

– Alkuerä ja välierä olivat rentoja, vaikka välierässä oli enemmän yritystä. Finaalissa lähtö ainakin oli hyvä, juoksukin tuntui hyvältä. Aina on parantamisen varaa, ehkä pystyn vielä parempaan Kuortaneella (nuorten SM-halleissa), Francis sanoi.

Myös Pulkkiselle jäi hyvä maku menostaan:

– Oli hyvä lähtö ja koko juoksu tuntui hyvältä. 

Miesten 60 metrillä Ikaalisten Urheilijoiden juoksijat pinkoivat viime vuoden tapaan kaksoisvoiton, nyt mestaruutta puolustanut Otto Ahlfors sai taipua ennätyksensä 6,72 juosseelle Samuli Samuelssonille. Ahlfors juoksi 6,77. Hallikautensa lauantaihin päättäneen Samuelssonin aika on myös kauden kotimainen kärkiaika.

–  Seuran kaksoismestaruus on hieno asia, ja minulle sopii hyvin, että ollaan tässä järjestyksessä. Olen aina ajatellut, että jos juoksen hallissa alle 6,70, ulkoradoilla satasella Suomen ennätys on mahdollinen. Nyt ollaan lähellä sitä, tästä on hyvä jatkaa.

– Oli hyvä paikka tehdä ennätys. Lähtö oli hyvä, loppu olisi voinut olla hieman parempi. Oikeastaan tuolla lähdöllä olisi pitänyt pystyä juoksemaan alle 6,70:n, hän mietti.

Samuelssonilla on ollut akillesvaivaa, mutta se on nyt ollut oireeton.

– Olen saanut fyssareilta hyviä jumppaohjeita, ei tuntunut edes alkuverryttelyssä, hän kertoi tyytyväsienä.

Ahlfors on myös ollut hallikauteensa tyytyväinen.

– Hallikausi ollut ehjä ja hyvä. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä. Juoksu oli ihan hyvä, en vaan pystynyt venymään, mutta pysyin tasollani, Ahlfors sanoi.

Pronssin vei ajalla 6,81 Eetu Rantala. Rantalan hampaita on hoidettu, mutta nyt kaikki niihin liittyneet ongelmat on saatu kuntoon.

–  Tulehdukset ovat poissa, siinä mielessä nyt on hyvä juosta. Pystyin vetämään rennosti. Startti oli vähän hidas, se olisi voinut olla parempi, Rantala sanoi.

 


1dx_1799.jpg

Anniina Kortetmaa kiihdytti 60 metrin mestariksi ja Sara Francis kurotti toiseksi.