Kortetmaa karkotti kylmän Oulun treenipäivässä

Kortetmaa karkotti kylmän Oulun treenipäivässä

Kirpeä 25 asteen pakkanen saatteli Lintulammen koulun 6A-luokan oppilaat pikajuoksija Anniina Kortetmaan treenipäivään Oulussa.

 Jos kylmä hiipi puseroon pyörämatkalta koululta Oulu-halliin, se kaikkosi, kun Kortetmaa sekä Oulun Pyrinnön valmentajat Vilma Silvamaa ja Heikki Aura pyöräyttivät Hesburgerin H-hetkiohjelman treenipäivän käyntiin. Kortetmaa on ohjelman kummiurheilija. 

– Oli tosi mukava päivä. Luokka oli aktiivinen ja innokas. Kaikki tykkäsivät osallistua kaikkeen, Kortetmaa kiitteli.

Samaa mieltä oli treenipäivän pyörteissä viihtynyt Pinja Pirinen, 12.

– Hypittiin pituutta, opeteltiin juoksutekniikkaa, juostiin viestiä ja harjoiteltiin turbokeihäällä. Kivaa oli, Pirinen sanoi.

Alkuverryttelyssä tehtiin Kortetmaan johdolla koordinaatioita, jonka jälkeen hän opasti nuoria pituushyppypisteellä.

– Tehtiin loikkia pikkuaitojen kanssa ja hypättiin pituutta vauhdilla ja ilman. Sitten tehtiin viestikapuloiden kanssa samoja kisailuja kuin maajoukkueen kanssa ja juostiin sukkulaviesti, Kortetmaa kertaili.


_g7r1703.jpg

Turbokeihäs lensi mallikkaasti.

,

Turbokeihäs Kuljun suosikki

Lintulammen 6A-luokka voitti treenipäivän Hese-kisaa osallistuvien joukkueiden kesken suoritetussa arvonnassa. Luokalla on monien lajien kuten jalkapallon, salibandyn, voimistelun ja tanssin harrastajia. Kortetmaan mukaan se näkyi Oulu-hallissa.

– Kaikesta huomasi, että nuoret ovat harjoitelleet ja treenanneet ennenkin. He olivat tosi hyviä, Kortetmaa sanoi.

Kiitosta sai myös maajoukkuesprintterin tapa opettaa.

– Oli hyvä opettaja ja oikein mukava päivä, poikkeus peruskoulupäivään. Tykkäsin itse eniten turbokeihästä ja juoksusta, salibandyä harrastava, Valo Kulju, 12, totesi.

,


_g7r2123.jpg

Tästä se juoksu lähtee. Anniina Kortetmaa ohjaa koordinaatioita.

,

,

”Koira on haaveissa”

Jos treenipäivä jäi luokalle mieleen, Kortetmaa vaikuttui tavasta, jolla luokka oli päivään valmistautunut.

– Minusta oli tehty Power Point –esitys, jossa oli tietoja minusta, kuten valmentaja ja ennätykset, Kortetmaa muisteli.

Hyviä kysymyksiäkin juoksijalle oli valmisteltu. Häneltä udeltiin muiden muassa onko lemmikkiä, mikä oli mukavin aine koulussa, mikä inhokki, ja mitä hän miettii ennen kilpailua?

– Lemmikkiä ei ole, mutta koira on haaveissa. Lempiaine ala-asteella oli musiikki, mutta historiasta ja yhteiskuntaopista en niin pitänyt, Kortetmaa vastaili.

– Kun olen verryttelyssä ennen kilpailua, koetan olla miettimättä kilpailua. Sitten, kun ollaan telineiden takana, koetan miettiä vain omaa juoksuani. En mitään muuta.

,


_g7r1662.jpg

Juoksu maistui.

,

Opelta neuvoja korkeushypyssä

Kysymyshetkeä piristivät myös 6A-luokan opettajan Minna Laatikaisen muistot uraansa aloittelevasta Kortetmaasta ja tämän valmentajasta, ex-pikajuoksija Jukka Vähäkankaasta. Laatikainen (o.s. Kemilä) on ex-yleisurheilija, joka voitti omalla aktiiviurallaan kaksi mitalia Kalevan kisoista korkeushyppääjänä ja oli myös oiva aitajuoksija.

– Muistan, että sain Minnalta hyviä neuvoja korkeushypyssä, kun kilpailin yhtä aikaa hänen tyttärensä kanssa, Kortetmaa kertoi.

,


_g7r2233.jpg