Korte viides Unkarissa, takareisivaiva söi terää juoksusta

Takareisivaivan kiusaama Annimari Korte oli 100 metrin aidoissa viides ajalla 13,09 Unkarin Székesfehérvárissa. Kortteen mukaan perjantaina Turussa vahvasti krampannut oikean jalan takareisi alkoi oireilla verryttelyssä Unkarissa eikä toiminut kilpailussa kuten juoksija toivoi.

– En oikein pystynyt juoksemaan kunnolla. Jalka kramppasi perjantaina dopingtestissä ja meinasi nyt verryttelyssä krampata koko ajan uudelleen. Hollannin maajoukkuevalmentaja yritti sitä rentouttaa, mutta juoksussa ei oikein pystynyt ponnistamaan, Korte sanoi.

Juoksun voitti Kortteen vierestä kisaan startannut  Hollannin Nadine Visser omaa kesän maailmantilaston kärkiaikaansa sivuavalla ajalla 12,68. Unkarin Luca Kozak oli toinen maansa ennätyksellä 12,71. Kisa juostiin lievään 0,2 sekuntimetrin vastatuuleen.

Kortteen kesän paras on heinäkuun alussa Jyväskylän GP:ssä juostu 12,76. Sunnuntaina Turun Kalevan kisoissa hän voitti Suomen mestaruuden ajalla 12,79.