Korte pinkaisi pika-aidat kauden avauksessaan 13,22

Aitajuoksija Annimari Korte avasi kilpailukautensa juoksemalla Valenciassa Espanjassa 100 metrin aidat mainiosti 13,22. Korte voitti lajinsa Espanjan liigaan kuuluvassa kilpailussa ylivoimaisesti. Myötätuulta juoksussa oli 1,6 metriä sekunnissa.

– Ei voi olla kuin tyytyväinen, kun tuo aika tuli raskailla jaloilla ja käytännössä yksin juostuna. Odotin kyllä kovempaa aikaa, Korte sanoi.

Raskailla jaloilla Korte viittasi meneillään olevaan kolmen viikon kovaan harjoitusjaksoon. Korte harjoittelee valencialaisseurassa Rafael Blanquerin valmennuksessa.

– Vielä ensi viikko on tarkoitus treenata kovaa. Harjoittelua ei kevennetty tähän kilpailuun, Korte sanoi.

Korte juoksi viime kesänä ennätyksekseen 13,14 ja kilpaili Berliinin EM-kisoissa. Talven hallikausi jäi väliin takareiden revähtymän takia. Jalka ei Korteen mukaan ole oireeton vieläkään.

– Takareisi ei ole parantunut. Se tuntuu joka aidalla. En tiedä onko se arpea, mutta olen silti pystynyt treenaamaan hyvin. Kivun kanssa mennään, Korte sanoi.

Neziri vastassa Castellonissa

Korte arvioi, että kilpaileminen ei ole riski, vaikka takareidessä tuntemuksia onkin.

– Kun takareisi kestää harjoituksissa 5 x 11 aidan vedon, se kestää kilpailunkin, Korte totesi.

Korte kilpailee seuraavaksi toukokuun lopulla Espanjan Castellonissa käytävässä seurajoukkueiden eurocupissa, jossa hän edustaa Valencia Esports -seuraa. Suomesta kilpailuun osallistuu Jyväskylän Kenttäurheilijat.

– Kiva päästä juoksemaan heti Nooralotta Neziriä vastaan, Korte sanoi.

Yleisurheilutuloksia/Valencia

Valencia, Espanja:

Espanjan liigaa:

Naiset, 100 m aj (+1,6 m/s): 1) Annimari Korte Suomi 13,22 (kkk).

Kaikki tulokset