Korte: ”Oli oikein hyvä vire”,  Lakka juoksi ennätyksensä

Suomalaisnaiset Nooralotta Neziri, Annimari Korte ja Reetta Hurske tykittivät totutun kovaan tahtiin pika-aidoissa Kuortane Gamesin molemmissa juoksuissa, jotka tällä kertaa juostiin molemmat tilastokelpoisuutta ajatellen liikaa puhkuneeseen myötäiseen. Ensimmäisessä juoksussa myötätuulta oli 2,4 metriä sekunnissa, toisessa 4 metriä sekunnissa.

Annimari Korte oli iloinen päivästään, joka toi ajat 12,97 ja 12,83. Hän oli ensimmäisen juoksun neljäs ja jälkimmäisen toinen.

– Ensimmäisen kerran tällä kaudella kilpailussa tuntui, että oli oikein hyvä vire. Alkueräjuoksussa viisi ekaa aitaa olivat surkeita. Sain muita hyvin lopussa kiinni, löytyi hyvä rytmi. Finaalissa kaksi ensimmäistä aitaa eivät olleet hyviä, sitten taas löytyi rytmi. Uskon, että jos olisi ollut normaali tuuli, olisi tullut sama aika, nyt piti melkein jarruttaa, kun tuuli painoi päin aitoja, Korte sanoi.

Ensimmäisessä juoksussa paras suomalainen oli Nooralotta Neziri, joka juoksi 12,91. Toisessa hän oli neljäs juostuaan 12,98.

– Ei ollut mikään supervire. En meinannut päästä maaliin asti. Potkaisin kolme viimeistä aitaa kumoon. Se vähän harmittaa, olin kuitenkin ok-vauhdissa. Onneksi ei ollut mikään ennätyskeli, Neziri tuumi toisesta juoksustaan.

– Alkuerässä oli vähän löysä olo.

Molemmat juoksut voitti Puolan Karolina Koleczek, joka juoksi ensin 12,77 ja sitten 12,67. Reetta Hurske jatkoi niin ikään vahvaa kauttaan ja juoksi 12,99 ja 13,01.

Naisten korkeudessa kakkoseksi tuloksella 180 hypännyt Jessica Kähärä urakoi Kuortaneella, sillä korkeuden jälkeen hän juoksi pika-aidoissa myötätuulissa kahdesti 13,66.

– Korkeudessa hypyt tuntuivat hyviltä verkassa ja kilpailussa, mutta vähän vielä tekniikka petti. Jäi hyvä fiilis, sieltä on tulossa vielä paljon parempaa, Kähärä tuumi korkeudesta.

Aidoissa Kähärän ennätys on 13,71, joten molemmat pika-aitojen startit sujuivat tuulessa lennokkaasti.

– Olen tyytyväinen, mutta vähän oli väsyneet jalat.

Lakka juoksi ennätyksensä 13,59

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka nipisti 110 metrin aidoissa ensimmäisessä juoksussa ennätystään sadasosalla 13,59:een. Lakan edelle ehti Iso-Britannian David King, joka juoksi 13,55. Toisessa juoksussa Lakka oli ykkönen ajalla 13,62.

– Ennätys tuli helpolla juoksulla. Toiseen yritin laittaa starttiin vähän lisää tehoja, mutta ei se kulkenut sen kummemmin. Kuuteen aitaan asti tuli ihan hyvin, sen jälkeen alkoi vähän teho laskea. Tässä on vielä kolme kisaa aikaa tehdä tulosta ennen kuin alan harjoitella, kaikki kolme kilpailua ulkomailla juokseva Lakka sanoi.

Keskiviikkona ennätyksensä 14,02 juossut Lakan seurakaveri Ilari Manninen jatkoi myös hyvää kauttaan ja juoksi toisessa juoksussa 14,09. Ensimmäisessä juoksussa ennätyksensä juoksi Liedon Parman Valtteri Kalliokulju, joka pinkaisi 14,19.

Andersson sivusi 19-vuotaiden Euroopan kauden kärkitulosta 426

Esbo IF:n seiväshyppääjä Saga Andersson ylitti 426, joka on hänen kesäkautensa paras toistaiseksi ja sivuaa 19-vuotiaiaden Euroopan kauden kärkitulosta. Andersson oli kilpailussa neljäs, hänen edellään kolmanneksi sijoittui Wilma Murto samalla tuloksella.

– Tuuli oli selvästi kovempi verryttelyssä kuin kilpailussa. Kilpailussa en ole tulokseen tyytyväinen, täytyy vielä vähän analysoida tarkemmin, mikä siinä petti, Murto sanoi eikä ollut teknisesti hyppyihinsä tyytyväinen.

Lipsanen: ”Oli vaikea kisa”

Miesten kolmiloikassa Simo Lipsanen hyppäsi 4,1 metriä sekunnissa puhaltaneeseen myötätuuleen 16,38. Sallituissa tuulilukemissa Lappeenrannan Urheilu-Miesten hyppääjä venytti 16,35:een (+1,7).

– Tuuli vähän pyöri. Oli vaikea kisa, kontaktit ei osuneet oikein kohdalleen missään vaiheessa, Lipsanen sanoi.

Kilpailun voitti Iso-Britannian Nathan Douglas kauden parhaallaan 16,55.