Korte, Mäkelä, Kuivisto, Samuelsson ja moukarimiehet jahtaavat huipputulosta Espoossa

Naisten 100 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen haltija Annimari Korte tavoittelee huippuaikaa ja jatkoa kesän kymmenen tappiottoman kilpailun sarjalleen Espoon Motonet GP:ssä keskiviikkona (4.8.). Suomen ennätys on mahdollinen myös naisten kolmiloikassa, missä Kristiina Mäkelä on yksi suosikeista.

Miesten lajeissa Samuli Samuelsson hakee huippuaikaa 200 metrillä ja moukarinheitossa kotimaan parhaat kohtaavat mm. norjalaisen Eivind Henriksenin.

– Ollaan jo elokuussa, joten urheilijat alkavat löytää parhaan kisavireen myöhästyneestä kisakauden aloituksesta huolimatta. Toivottavasti nähdään huipputuloksia ja mahdollisesti jopa Suomen ennätys tai parikin, sanoo kisojen urheilijahankinnoista vastaava Tuomo Salonen.

– Ulkomailta kiinnostus oli kovaa ja erityisesti miesten moukarinheitossa ja 200 metrillä nähdään mielenkiintoisia kansainvälisiä urheilijoita. Unohtamatta myöskään miesten seiväshyppyä ja naisten aidattua ratakierrosta sekä kolmiloikkaa.

Korte on juossut tänä kesänä parhaimmillaan 12,76, kun hänen nimissään oleva SE on vain neljä sekunnin sadasosaa parempi. Edellisen juoksunsa Kuortaneella hän voitti ajalla 12,88.

– Mulle positiivisin asia lauantaina oli, että juoksin nopeimman aitavälini ikinä, mutta kun kisassa on lähtö ja 10 aitaa, se ei aina auta, Korte kommentoi Kuortaneen juoksua instagramissa.

Alkuviikolla Kortteen takareiteen laitettiin kortisonia toisen kerran tänä kesänä.

– Toivotaan, että se auttaa kipuun yhtä hyvin seuraaviin kisoihin, mitä se auttoi alkukesän kisoihin, Korte kirjoitti.

Kortetta ovat Espoossa kirittämässä mainiossa vireessä läpi kesän olleet Lotta Harala ja Anni Siirtola sekä parhaimmillaan 12,86 juossut Hollannin Eefje Boons.

Mäkelä SE:n kimppuun, Samuelsson kohtaa tilastokärjet, moukarissa huippukisa

Kristiina Mäkelä ponnisti reilut kaksi viikkoa sitten Orimattilassa huipputasaisen sarjan, johon sisältyivät 14,33 myötätuulessa ja 14,30 ennätyskelpoisessa tuulessa. Espoossa Mäkelä kohtaa kotimaan kärkinimien ohella Liettua Dovile Kiltyn, jonka ennätys on 14,28.

Mäkelälle Espoon GP avaa kolmen kilpailun turneen, johon kuuluvat myös Paavo Nurmi Games ja Kalevan kisat. Yksi Mäkelän kesän tavoitteista on siirtää historiaan Heli Koivulan vuonna 2003 loikkima SE 14,39. Mäkelän oma ulkoratojen ennätys on 14,31 ja halliennätys 14,38.

Kalevan kisojen 100 ja 200 metrin tuplamestaruuteen tähtäävä Samuli Samuelsson juoksee Leppävaaran mondo-pinnalla kesän toisen 200 metrin kilpailunsa. Ensimmäinen kulki kesäkuussa Sipoossa 21,21, mutta parempaa on luvassa, sillä 100 metriä on tänä kesänä kulkenut jo 10,28.

Espoossa Samuelsson kohtaa muiden muassa Suomen vuositilaston kärkikaksikon Tuukka Huuskolan ja Roope Saarisen, jotka ovat juosseet tällä kaudella 20,90 ja 21,01. Sloveniasta saapuu Luka Janezic, joka on kaksinkertainen EM-kilpailujen viitonen 400 metrillä ja juossut 200 metriä tällä kaudella 20,88.

Joonas Rinne hakee 800 metriltä jatkoa Tampereella pari viikkoa sitten juostulle ennätykselleen 1.47,87. Rinteen kanssa kärkitaisteluun kurottavat 1.46,00 juossut Slovenian Zan Rudolf, 1.46,90 juossut Hollannin Tony van Diepen sekä Suomen mestarit Markus Teijula ja Ville Lampinen.

Moukarinheiton kotimaan tilaston kärkitrion Aaron Kangas (77,82), Henri Liipola (74,92) ja Aleksi Jaakkola (74,51) haastaa Espoossa Norjan Eivind Henriksen. Viime syksyn MM-kilpailujen kuutonen avasi kuluvan kauden heittämällä 74,21, mutta pyörähteli viime vuonna jo 78,25.

Kansainvälistä väriä moukarinheittoon tuovat myös Simone Falloni ja Marco Lingua Italiasta.

Holzdeppe seiväskilpailun suosikki, Kuivistolle kokenut irlantilaisvastus

Seiväshypyn saksalainen vuoden 2013 maailmanmestari Raphael Holzdeppe kohtaa Leppävaaran kentällä Suomen koko kärkikaartin Tommi Holttinen, Mikko Paavola, Urho Kujanpää ja Tomas Wecksten. Mukana on myös EM-kilpailuiden kuutonen Latvian Mareks Arents.

Miesten korkeushypyn suosikit ovat tällä kaudella ennätyksensä 221 ylittäneet 19-vuotiaat Arttu Mattila ja Daniel Kosonen.

Naisten 100 metrillä Lotta Kemppinen tavoittelee parannusta omissa nimissään olevaan kauden kotimaiseen kärkiaikaan 11,47. Suosikki on toissakesän EM-mitalisti, Saksan Gina Lückenkemper, joka pyyhälsi 100 metriä viime kesänä 11,14. Hänen ennätyksensä on 10,95.

Naisten 100 metrillä Espoossa juoksevat myös tänä kesänä 11,68 pinkonut Norjan Ingvild Meinseth sekä Suomen maajoukkuejuoksijoista mm. Anniina Kortetmaa ja Milja Thureson.

Sara Kuivisto pudotti Kuortaneen GP:ssä 800 metrin kotimaisen kärkiajan 2.02,92:een. Espoossa on tilaisuus kohentaa sitä. Sanna Erkinheimo vetää ”jäniksenä” avauskierroksen, jonka jälkeen Kuiviston haastaa viime kesän 22-vuotiaiden EM-kilpailujen pronssimitalisti Irlannin Nadia Power, jonka ennätys on 2.02,39.

Kansainvälistä väriä 800 metrille tuovat myös italialaiset Gaia Sabbatini ja Martina Tozzi. Naisten 800 metrillä juostaan miesten kilpailuun tapaan myös B- ja C-erät.

Ratakelaushuiput mukana, Osakue haastaa kiekkonaiset, Ojala kävelyn suosikki

Janica Rauma on kotimainen kärkinimi 3000 metrin estejuoksussa, jonka kansainvälisten vieraiden kärkinimet ovat Lahden GP:ssä toiseksi juossut Italian Isabel Mattuzzi ja Irlannin kokenut Michelle Finn. Mattuzzin ennätys on 9.34,02 ja Finnin talvella Australiassa juostu 9.38,04.

Naisten kiekonheitossa Suomen vuositilaston kärkitrioa Sanna Kämäräinen, Salla Sipponen ja Lotta-Kaisa Eliander haastaa viime kesän Universiadien italialainen mestari Daisy Osakue. Hän heitti viime kesänä 61,69 ja on tänä kesänä sivaltanut 58,60.

Miesten 400 metrin aitajuoksussa Tuomas Lehtonen, Jonni Blomqvist ja Joni Vainio-Kaila pääsevät kovaan kansainväliseen seuraan. Vastassa ovat Viron Jaak-Heinrich Jagor ja Hollannin Ramsey Angela, jotka ovat parhaimmillaan juosseet 49,37 ja 49,60.

Viivi Lehikoisen ulkomaiset kilpakumppanit 400 metrin aidoissa ovat Norjan Line Kloster, joka on juossut matkan parhaimmillaan 55,49, Slovenian Agata Zupin, jonka ennätys on 55,96 sekä Norjan Nora Wold, joka juoksi hiljattain ennätyksekseen 57,35.

Miesten 5000 metrin ratakävelyssä Aleksi Ojala on selkeä suosikki. Hän on kävellyt matkan tällä kaudella 19.45,17, mikä on Suomen kaikkien aikojen tilaston viidenneksi paras tulos.

Naisten 3000 metrin kävelyssä ovat mukana kaikki kotimaan kärkinimet, talvella hallissa 13.00,22 kävellyt Anniina Kivimäki sekä Suomen mestarit Enni Nurmi, Tiia Kuikka ja Elisa Neuvonen.

Espoossa kilpailevat myös ratakelauksen huippunimet Leo-Pekka Tähden, Toni Piispasen, Henry Mannin ja Amanda Kotajan johdolla. Keihästä heittää mm. viime syksynä vammaisurheilun MM-kilpailuissa Suomea edustanut Tuomas Manni.

Ylen TV2-kanavalla on kilpailusta lähetys (5.8) kello 18.15 alkaen

Aikataulu:

https://www.motonetgp.fi/espoo/aikataulut-ja-paasyliput/

Osallistujat:

https://www.motonetgp.fi/espoo/osallistujat/