Korte loistovauhdissa, vaikka keho on ottanut kolhuja – ”Ponnistus ei toiminut niin terävästi kuin olisin halunnut”

Aituri Annimari Korte oli loistovauhdissa Espoon Liikkuu Gamesissa Leppävaaran stadionilla. Korte juoksi nilkka vahvassa teipissä alkuerässä kauden parhaansa 12,83 ja voitti loppukilpailun ajalla 12,88.

Juoksuissa oli myötätuulta 1,0 ja 1,6 metriä sekunnissa.

– Tuntui ettei ponnistus toiminut niin terävästi kuin olisin halunnut. Kun siellä ei oikein ole nivelsiteitä ja eikä peronius-jännettä auttamassa, kestää aikansa ennen kuin nilkka toimii normaalisti, Korte totesi.

Mainion vireen löytänyt Espoon Tapioiden Saara Keskitalo oli alkuerässä toinen ennätyksellään 13,20 ja finaalissa niin ikään toinen ajalla 13,21. Keskitalo alitti molemmissa juoksuissaan aiemman ennätyksensä, joka oli keskiviikkona Jyväskylässä juostu 13,24.

Hyvässä vireessä kohti Paavo Nurmi Gamesia

Espoon juoksujen perusteella Korte on mainiossa vireessä Turun Paavo Nurmen kisoissa, vaikka hän kolhi keskiviikkona Jyväskylässä Motonet GP:n ensimmäisen juoksunsa lämmittelyssä ranteensa aitaan sillä seurauksella, että yksi jänne revähti ja lääkäri kielsi osallistumasta toiseen juoksuun.

Epäonni jatkui, sillä seuraavan päivän harjoituksissa Korte taittoi nilkkansa. Tästä haaverista hän julkaisi paljon puhuvan videoinkin sosiaalisessa mediassaan.

– Torstaina aamulla punttisalilla hyppäsin miniaidan päälle. Nilkka nyrjähti, nivelsiteet revähtivät, peronius-jänne venähti ja nilkan sisäpuoliset luut kolahtivat kivuliaasti yhteen, Korte kertoi pitkän vammatarinansa.

Ortopedi Ilkka Räsänen oli heti tuoreeltaan todennut, että pitäisi tulla ihmeparantuminen, että Korte voisi kisailla sunnuntaina.

– Tuossa Ilkka oli nyt lähtötelineiden vieressä katsomassa tätä ihmeparantumista, Korte naureskeli Espoossa sunnuntaina.

Aiturin nilkka on nyt teipattu tiukasti siten, että nivelen sivuliikkeet ovat estetty ja juoksu on mahdollista.

– Juoksu oli ihan OK, tuollainen yksinään juostun alkuerän tuntuinen. Mutta jopa hiukan kovempaa odotin, Korte kertaili alkueräjuoksua.

Espoo, 11.6., Espoo Liikkuun Games

Naiset, 100 m aj (+1,6): 1) Annimari Korte Helsingfors IFK 12,88, 2) Saara Keskitalo Espoon Tapiot 13,21, 3) Tanja Kokkonen Helsingfors IFK 13,90.

Alkuerät, 1. erä (+1,0): 1) Korte 12,83, 2) Anni Siirtola HKV 13,66, 3) Viivi Avikainen Juvan Urheilijat 13,70. 2. erä (+1,8): 1) Keskitalo 13,20, 2) Kokkonen 13,78, 3) Laura Koivukoski Eurajoen Veikot 14,28.

Kaikki tulokset

https://live.tuloslista.com/13121