Korte ja Hurske nopeimmat Nezirin vanavedessä, Lakka voitti ja kosi

Korte ja Hurske nopeimmat Nezirin vanavedessä

Nooralotta Neziri löysi vakuuttavan voittovauhdin Jyväskylän Kalevan kisojen 100 metrin aitojen finaalin, vaikka alkueräjuoksu ei ollut niin terävä kuin hän toivoi.

Neziri pinkoi alkuerissä 13,18 ja viiletti finaalissa mestariksi ajalla 12,92. Nezirin vanavedessä päättyi aituritrion parin viikon hermoilu, kun kahdesta EM-kisapaikasta taistelleesta kolmikosta Annimari Korte oli toinen ajalla 13,15, Reetta Hurske kolmas ajalla 13,16 ja Lotta Harala neljäs ajalla 13,28.

Kaikki Suomen tämän kesän neljä kärkiaituria olivat nyt ensi kertaa samassa kilpailussa yhtä aikaa radalla. Nezirille juoksu toi uran kuudennen mestaruuden.

– Se oli sellainen hyvä paineenhallintaharjoitus, Neziri kuvasi sitä, kuinka hän löysi alkuerän juoksun jälkeen em-kisatason vauhdin finaaliin.

– Nollatuuliin juostuna tuo on sellainen aika, että sillä voisi olla EM-kisoissa finaalissa, Neziri arvioi.

Nezirille kaksi juoksua nykyisessä kotikaupungissa Jyväskylässä olivat uran ensimmäiset kilpailustartit Harjun kentällä.

– Kyllä nämä silti aidosti kotikisoilta tuntuivat, Neziri sanoi.

Korte ja Hurske tyytyväisiä, Harala pettyi

Toiseksi sijoittunut Korte arveli heti kisan jälkeen, että Kalevan kisa juoksu riittänee paikkaan EM-joukkueessa.

– Minulla on kauden kolmanneksi paras tilastoaika ja olen juossut aika tasaisen sarjan, Korte sanoi.

Korte oli tyytyväinen finaalivauhtiinsa kuten Hurskekin.

– Nyt on tosi helpottunut olo. Tässä on ollut niin paljon painetta. Olen ollut viimeisen kahden viikon ajan niin stressaantunut, että ajattelin, että tulen kipeäksi, Hurske tunnusti.

Haralalle finaalijuoksu oli pettymys,

– Olen pettynyt. En juossut sellaista juoksua, johon olisin pystynyt.

Suomen EM-joukkue nimetään maanantaina 23. heinäkuuta.

 


1xb_1864.jpg

Elmo Lakka voitti 110 metrin aitojen Suomen mestaruuden ja sai myönteisen vastauksen kosintaansa.

,

Lakka ja voitti sai kosintaansa myöntävän vastauksen

Elmo Lakka voitti 110 metrin aidat ennätyksellään 13,67. Se tyydytti, mutta ei ollut juoksijalle päivän tärkein asia. Heti juoksun jälkeen Lakka kosi pitkäaikaista tyttöystäväänsä Iida-Lotta Juuraa ja sai myöntävän vastauksen.

– Se jännitti paljon enemmän kuin juokseminen. Olen suunnitellut tätä siitä asti, kun tiesin Kalevan kisojen tulevan Jyväskylään, Lakka kertoi.

Juoksuun Lakka oli koko lailla tyytyväinen. Oma ennätys koheni 0,02 sekuntia.

– Finaalijuoksu ei ollut teknisesti niin hyvä kuin alkuerä. Aitojen ylitys ei ollut niin  terävä. Juoksu kertoi kuitenkin, että ennätyksessä on vielä varaa parantaa, Lakka sanoi.

Selkävaivoista toennut Viktor Kantele oli toinen kauden parhaallaan 14,30 ja Ilari Manninen kolmas niin ikään kesän parhaallaan 14,34.

tuloksia