Korte alitti EM-rajan: "Ei ollut mikään hyvä juoksu"

Korte alitti EM-rajan: "Ei ollut mikään hyvä juoksu"

Annimari Korte juoksi 100 metrin aitakilpailun voiton ennätyksellään ja elokuisten EM-kisojen tulosrajan alittavalla tuloksella 13,16 Espanjan Castellonissa. Tuloksella Korte nousee jakamaan kotimaan kaikkien aikojen tilaston kuudetta sijaa.

– Se ei ollut mikään hyvä juoksu. Lähtö oli heikko, kun 14 sekunnin juoksijat pysyivät mukana. Juoksu tuntui tosi löysältä, Korte kertaili.

Korte juoksi edellisen ennätyksensä 13,31 Turussa kesäkuun alussa. Sen jälkeen jo aiemmin keväällä kiusanneet etureisivaivat iskivät uudelleen.

– Turun kisan jälkeen juoksin Salamancassa 13,38 vastatuuleen ja reväytin etureittä. Se oli jo neljäs kerta kevään aikana. Revähdyksistä yksi oli isompi. Siitä kesti toipua 3-4 viikkoa. Muut olivat minimaalisia, Korte kertoi.

Salamancan kisan jälkeen Korte juoksi viime viikon perjantaina Madridissa 13,42. Tuo juoksu lupaili jo hyvää aikaa.

–  Madridissa juoksu tuntui tosi hyvältä, mutta törmäsin kolmeen aitaan. Tiesin juoksun jälkeen, että hyvä aika on tulossa, jos en osu aitoihin, Korte sanoi.

Castellonin juoksun jälkeen Korte suunnitteli pitävänsä valmentajansa kanssa palaverin ja miettivänsä kuinka lähiviikkoina toimitaan.

– Nyt mietitään, että kilpailenko ollenkaan ennen Kalevan kisoja. Olen etureisivaivojen takia tehnyt keväällä vain yhden nopeustreenin. Nyt olisi aikaa harjoitella.

Castellon, Espanja:

Kv. kilpailu:

Naiset, 100 m aj (+1,2 m/s): 1) Annimari Korte Suomi 13,16 (alittaa EM-kisojen tulosrajan).