Korkeushypyn lajikarnevaali muutti Virroille

Näin kilpaillaan Eliittikisasarjassa 2017

Korkeushypyn lajikarnevaalien uusi koti on Virroilla. Tapahtuman kotipaikka vaihtui, kun Ruovesi joutui majoitustilaongelmien takia luopumaan karnevaaleista ja Virtain Urheilijat sai vetovastuun. Karnevaalit järjestetään 28.6.-1.7.

Karnevaaleille haettiin uutta isäntää pikaisesti toteutetulla haulla. Suomen Urheiluliitossa lajikarnevaaleista vastaavan aluepäällikkö Tapio Rajamäen mukaan hyviä hakijoita oli useita, mutta Virrat oli niistä vahvin.

– Virtain Urheilijat on kokenut kisajärjestäjä, joka on viime vuosina ollut järjestämässä muiden muassa Tähtikisoja. Seurassa on lajille myös perinteitä. Virtain Urheilijat on kasvattanut Mika Polun sekä Jouko ja Katja Kilven tapaisia huippuhyppääjiä, Rajamäki sanoo.

– Virrat on kulkuyhteyksiä ajatellen keskeisellä paikalla ja luonnonkaunis paikkakunta, jossa on monipuolisesti majoitustiloja ja karnevaalien koulutukselle ja kilpailuille hyvät olosuhteet.

Virtain Urheilijoissa karnevaalivastaava on Sari Kolu.

– Nyt, kun päätös on saatu, pyörä lähtee järjestelyiden osalta pyörimään. Karnevaalien keskuspaikka on Virtain urheilukenttä, josta 200-300 metrin Rantatien koululle, jossa on koulumajoitus, Kolu kertoo.

Virroilla on tarjolla myös hotellimajoitusta sekä Kisapirtti-monitoimihalli siltä varalta, että kesä-heinäkuun taite sattuisi olemaan sateinen.

 Lajikarnevaaleilla kilpaillaan, opıskellaan lajin hienouksia osaavien valmentajien johdolla ja tutustaan muihin lajin harrastajiin.

Lisätietoja:

Sari Kolu

Virtain urheilijat

044 0173 701

sari.kolu@phpoint.fi