Korkeushypyn, kuulan- ja kiekon lajikarnevaalit Lohjalle

Korkeushypyn

Korkeushypyn, kuulantyönnön ja kiekonheiton lajikarnevaalit järjestetään kesällä Lohjalla. Järjestelyistä vastaa Länsi-Uudenmaan Urheilijat. Päätöksen karnevaalien isännyydestä teki Suomen Urheiluliiton (SUL) seurapalvelutiimi hakemusten perusteella. 

Lajikarnevaalit järjestään 27-30. kesäkuuta. Länsi-Uudenmaan Urheilijoilla on seuran valmennuspäällikön Juha Heinäsen mukaan hyvät valmiudet kolmen lajin yhteisen lajikarnevaalitapahtuman järjestämiseen.

– Tapahtuman keskuspaikka on kaksi vuotta sitten valmistunut Harjun urheilukenttä Lohjalla. Kentällä voi tarvittaessa hypätä korkeutta yhtä aikaa jopa viidellä eri paikalla, Heinänen kertoo.

–  Kentällä on normaalisti kuula- ja kiekkoringit. Lisäksi 30 metrin päässä kentästä on erikseen hiekkapohjainen heittokenttä, jossa on kaksi kuularinkiä ja kiekonheittorinki. Toinen noista kuularingeistä on muutettavissa kiekonheittokäyttöön.

Länsi-Uudenmaan ammattiopisto Luksian ja Harjun yläasteen tiloissa, kilpailu- ja harjoituspaikkojen tuntumassa on tarjolla majoitustilaa.

–  Tarjolla on kesähotellitasoitusta – ja luokkamajoitusta. Ruokailut tullaan järjestämään koululla tai sitten Neidonkeitaan uimahallilla. Se on normaalisti tuohon aikaan kesästä kiinni, mutta nyt uimahalli on luvattu pitää auki karnevaalivieraille, Heinänen kertoo.

Uimahallilla on myös voimailutilat, jotka ovat karnevaaliväen käytössä.


lohjan_harjun_heittokentta.jpg

Lohjan Harjun heittokenttä

,

”Odotamme 130-140 karnevaalivierasta”

Heinäsen mukaan seuralla on karnevaalien kilpailu- ja muuhun toimintaan valmis organisaatio, joka osoitti toimivuutensa aikuisurheilun SM-kisoissa. Myös seuran yhteistyökumppanit ovat lähteneet innolla mukaan lajikarnevaaleja tukemaan.

–  Heti kun lähdettiin mukaan hakuun, oltiin yhteydessä meidän yhteiskumppaneihin, joista tärkein on Lohjan Liikuntakeskus oy, Heinänen sanoo.

Korkeuskarnevaalit siirtyvät Lohjalle Virroilta, jossa ne järjestettiin viime kesänä. Sitä ennen ne olivat Ruovedellä. Kuula- ja kiekkokarnevaalit ovat olleet vuosia Kokemäellä.

–  Odottelemme karnevaaleille yhteensä noin 130-140 hengen väkimäärää, mutta ollaan varauduttu siihen, että mukaan mahtuu enemmänkin, jos tulijoita on, Heinänen sanoo.

Lisätietoja:

Juha Heinänen

Länsi-Uudenmaan Urheilijat

Valmennuspäällikkö

044 9997072

valmennus@luusport.fi