Korkeasalo kuntoutti rannevamman ja tähyää kohti 19-vuotiaiden EM-kisoja

Korkeasalo kuntoutti rannevamman ja tähyää kohti 19-vuotiaiden EM-kisoja

Rannevamma torppasi viime kesänä Arttu Korkeasalon toiveet kilpailla junioreiden MM-kisoissa kotistadionilla Tampereella. Alkuun ranteesta todettiin repeämä nivelsiteessä, syksyllä paljastui rasitusmurtuma veneluussa. Nyt käsi on kunnossa ja Korkeasalon maltilla alkanut harjoittelu etenee hyvää vauhtia.

– Käsi oli kipsissä 12 viikkoa. Se kuvattiin neljän viikon välein. Sen jälkeen pidettiin neljä viikkoa tuessa ja taas kuvaltiin. Sitten pääsin treenaamaan. Vähän niin kuin nollasta lähdettiin rakentamaan, Korkeasalo sanoo.

Nollasta rakentamisella Korkeasalo viittaa ennen muuta työntämiseen.

– Työntämään pääsin viitisen viikkoa sitten. Fysioterapeutin kanssa katsottiin, että kuulan painoa saa treeneissä lisätä kilon viikossa. Puolesta kilosta aloitettiin ja nyt ollaan viidessä kilossa, Korkeasalo sanoo.

Pitkän tauon jälkeen Korkeasalo on nauttinut työntämisestä, vaikka tehojen kanssa on pitänyt olla maltti mukana.

– Hyvältä tuntuu, kun pääsee työntämään. Ei kädellä vielä uskalla täysillä työntää, mutta kun saa noita työntökertoja alle, pelko katoaa takaraivosta, Korkeasalo sanoo.

20-metriä ja mitali tavoitteena

Vaikka työntäminen oli kuntoutuksen takia pitkään pannassa, Korkeasalo on harjoittelut muuten, minkä on voinut. Varsinkin jalkojen voimatreeni on tuonut tulosta.

– Jalkojen voima on mennyt hyvin eteenpäin, ja se on alkanut näkyä. Viime viikolla tuli 180 kiloa etukyykystä. Nyt kokeilin 200 kiloa, mutta se ei vielä mennyt. Ajatuksena on nyt siirtyä tekemään enemmän takakyykkyä, Korkeasalo sanoo.

Rannevamma jarrutti ennen muuta yläkropan voimanhankintaa, mutta sekin on saatu hyvin liikkeelle.

– Penkkipunnerruksessa sai laittaa noin 10 kiloa per treeni lisää painoa sen jälkeen kun se treeni aloitettiin. Nyt voi jo ottaa jo 140 kilolla, Korkeasalo sanoo. 

Korkeasalo ehti työntää 6-kilon kuulaa viime kesänä 19,80 ennen kuin rannevamma iski. Hän uskoo, että ensi kesänä on mahdollista työntää pidemmälle ja taistella menestyksestä Ruotsin Boråsissa järjestettävissä 19-vuotiaiden EM-kisoissa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

–  Siinä sitä on eniten muille hävinnyt, kun ei ole päässyt tekemään kunnolla yläkropalle  voimaa, mutta on tässä vielä aikaa, Korkesalosanoo.

–  Itselläni on sellainen tunne, että EM-kisoista pystyy mitalin ottamaan, jos kaikki menee hyvin. Mutta ainakin 20 metrin työnnön se 6-kilon kuulalla vaatii. Uskon, että se menee, mutta Eeron Aholan 19-vuotiaiden SE (21,09) saattaa olla liian kova.

Talven mittaan Korkeasalo, 18, on saanut viimeistelyä myös merkonomin opinnot. Seuraavaksi edessä on varusmiespalvelus.