Korkeasalo avasi kauden 19-vuotiaiden halli-SE-tuloksella (video)

Korkeasalo avasi kauden 19-vuotiaiden halli-SE-tuloksella (video)

Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo avasi talven kilpailukauden kuulantyönnön 19-vuotiaiden halliratojen SE-tuloksella 19,66. Se syntyi Turun Kupittaan hallissa Maarian Mahdin loppiaiskisoissa.

Korkeasalo voitti 19-vuotiaiden kuulakilpailun työnnettyään kolmannellaan uudet SE-lukemat. Tulos siirsi historiaan Niko Hauhian vuonna 2008 työntämän junioreiden halli-SE:n 19,50. Sarjassa kilpaillaan 6-kilon kuulalla.

 – Tämä oli tällainen kauden avaus. Tavoite oli hoitaa pois ensi kesän junioreiden MM-kisojen tulosraja. Se meni ensimmäisellä työnnöllä (18,58). Sitten lähdin hakemaan vähän pidempää työntöä, Korkeasalo sanoi.

– Olen tehnyt viime aikoina maksimivoimaharjoittelua. Jalat olivat sen jäljiltä vähän löysät ja siksi kolmas työntö lähti melkein kädellä.

Korkeasalo, 17, työnsi 6-kilon kuulaa viime kesänä 19,27. Syksyn ja alkutalven hyvin sujuneen harjoittelun jäljiltä tavoitteet hallikaudelle ovat kovat.

– Punttitulokset ovat parantuneet, ja tekniikka on pysynyt, tai se ei ainakaan ole mennyt sekaisin, joten hallissa saattaa mennä vielä jopa metrin pidemmälle, Korkeasalo arvioi kuntoaan.

Vasaran SE tavoitteena

Käytännössä Korkeasalon ajatuksissa on rikkoa Mika Vasaran vuonna 2002 työntämä 19-vuotiaiden ulkoratojen Suomen ennätys, joka on 20,50.

– Olen pistänyt sen tavoitteeksi. En ole tyytyväinen, jos en saa sitä rikki, Korkeasalo sanoo.

Talven mittaan Korkeasalo työntää myös miesten kuulaa, jonka hän murjaisi viime talvena hallissa lukemiin 17,68.

– Ensimmäisessä kilpailussa miesten kuulalla yritän yli 18 metrin työntöä. Voimanharjoittelun jälkeen työntö ei vielä ole kauhean nopea, joten miesten kuula voi lentää suhteessa jopa paremmin kuin kuusikiloinen.