Korkealaakso ylitti esteet neljänneksi ja Stång ylitti aidat kuudenneksi Tallinnan EM-finaalissa

Moona Korkealaakso taisteli neljänneksi Tallinnassa alle 20-vuotiaiden EM-kilpailujen 3000 metrin estejuoksun finaalissa. Se oli Korkealaakson uran neljäs estejuoksukilpailu ja samalla tuskaisin, vaikka toi oman ennätyksen ja kauden kotimaisen kärkiajan 10.12,84.

– Tulin huonosti alas toisella kerralla vesiesteeltä. Sen jälkeen menin esteet hirveällä tekniikalla, kun koko oikea puoli oli sellainen, ettei sillä oikein voinut tulla esteeltä alas, Korkealaakso kertoi.

Ongelmistaan huolimatta Korkealaakso sai kaivettua juoksun loppuun mainion kirivaihteen. Kahdella viimeisellä kierroksella hän ohitti kolme juoksijaa ja nousi neljänneksi.

– Halusin vain radalta mahdollisimman nopeasti pois, Korkealaakso veisteli kiristään.

Kiritaiston mestaruudesta voitti ennätyksensä 9.59,15 juossut Saksan Olivia Gürth, jolle EM-tilaston ykkönen Unkarin Gréta Varga hävisi vain 0,02 sekuntia.

Kolmas oli Turkin Sevvan Özdogan, josta Korkealaakso pääsi tasan viiden sekunnin päähän.

— Tiedän, että pääsisin kovempaa, mutta tästä jäi sopivasti nälkää vähän näyttää, kun pääsen seuraavan kerran juoksemaan esteet, Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Korkealaakso sanoi.

Korkealaakson kilometriajat olivat loppua kohti kiihtyen: 3.29,54 – 3.24,68 – 3.18,62.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Venla Saari oli helteessä 13:s ajalla 10.43,51. Saari yritti yksin seurata muutaman askelen päässä kahdeksan naisen kärkiryhmästä, mutta 2000 metrin jälkeen hän joutui jäämään.

Stång pisti kaiken peliin: ”Kuudes, vaikka kolhin aitoja”

Sonja Stång pinkoi tuulispäänä naisten 100 metrin aitajuoksussa ja oli kuudes ajalla 13,78, vaikka törmäsi pahoin heti ensimmäiseen aitaan.

– Kompuroin aika pahasti.. Joku ensimmäisistä aidoista se oli? Pääsin kuitenkin lopussa vieruskaverin ohi, Stång kertoi.

Välierissä ennätyksensä 13,50 juossut Stång lähti finaaliin altavastaajana ja tuli sen minkä pääsi.

– Olen tyytyväinen näihin kisoihin. Täällä kilpaillaan sijoituksista eikä ajoista. Ja nyt olin kuudes, vaikka kolhin aitoja, Stång tuumi.

Kuivasjärven Auraa edustava Stång on tällä kaudella parantanut ennätystään runsaasti 0,32 sekuntia ja sille on selkeä selitys.

–­ On tullut vaan treenattua enemmän ja laadukkaampia treenejä. Ja kun olen enemmän juossut näitä naisten aitoja, siihen on alkanut tottua, Stång sanoi.

Naisten 100 metrin aitajuoksun voitti suursuosikkina matkaan lähtenyt Sveitsin Ditaji Kambundji ylivoimaisesti ajalla 13,03. Mitaliin oikeutti tulos 13,46.