Korjukselle jatkokausi kv. valmennuskeskusten kattojärjestön johdossa – ASPC:n yleiskokous ja forum 2025 Helsingissä

Kuortaneen Urheiluopiston rehtori ja valmennuskeskuksen johtaja Tapio Korjus jatkaa Kansainvälisen valmennuskeskusten kattojärjestön ASPC:n puheenjohtajana. Valinnan teki yksimielisesti Pariisissa kokoontunut järjestön yleiskokous.

– Olen erittäin ylpeä ja arvostan suuresti sitä luottamusta, jonka kansainväliset kollegani minulle antoivat. Koen tämän olevan myös suuri kunnianosoitus sille työlle, mitä suomalaissa valmennuskeskuksissa on tehty pitkään urheilijoiden ja valmentajien eteen, Korjus totesi.

Puheenjohtajakautensa teemaksi Korjus nostaa kansainvälisen yhteistyön, jonka suurimpina hyötyjinä ovat valmennuskeskuksissa harjoittelevat urheilijat.

– ASPC on käynyt rakentavia keskusteluja Kansainvälisen olympiakomitean kanssa yhteistyön laajentamiseksi. Näitä keskusteluja tullaan tiivistämään. Tavoitteena on urheilijoiden ja valmentajien entistä sujuvampi arki heidän ainutkertaisella matkallaan kohti omia unelmiaan, Korjus totesi.

Olympiavalmennuskeskus Helsinki isännöi yleiskokousta 2025

Vuoden 2025 ASPC:n yleiskokouksen ja forumin Pariisin yleiskokous myönsi Olympiavalmennuskeskus Helsingille. Valinta tehtiin Suomen, Guatemalan ja Namibian välillä. Olympiavalmennuskeskus Helsinki on osa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaa.

Ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopassa järjestettävä ainutlaatuinen kansainvälinen valmennuskeskusten tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston sekä Pajulahden Olympia- ja Paralympiavalmennuskeskuksen kanssa.

– Forumin kautta suomalainen huippu-urheilu linkittyy entistä vahvemmin globaaliin huippu-urheiluperheeseen. Urheilijoille ja valmentajille tämä tarjoaa lisää kansainvälisiä suhteita ja ymmärrystä kansainvälisestä vaatimustasosta, Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen sanoo.

Helsingissä järjestettävään forumiin odotetaan osallistujia ympäri maailman. Myös suomalaisella urheiluyhteisöllä on mahdollisuus osallistua tapahtumaan.

Suomella on ollut vahva rooli ASPC-verkoston rakentamisessa. 1999 perustetun järjestön ensimmäinen puheenjohtaja oli Jukka Lahtinen.

Association of Sport Performance Centres ASPC on 114 valmennuskeskuksen kansainvälinen kattojärjestö, jonka kotipaikka: Centre d’Alt Rendiment (CAR) on Barcelonassa, Espanjassa.https://sportperformancecentres.org/