Kööpikkä pukkasi 18,90 Tampereella

Kööpikkä pukkasi 18

Laihian Timo Kööpikän, 24, alkukausi ei ole ottanut sujuakseen. Kuulakaaret ovat pudonneet niukasti 18 metrin paremmalle puolelle, mutta Tampereella rautapallo lensi jo lupaavasti Ratinan erinomaiseksi kehutusta kuularingistä.

Hyvän sarjan paras oli neljännen kierroksen pukkaus 18,90, joka on miehen ulkorataennätys.

– Teknisesti hyviä työntöjä, varsinkin ennätyspukkaus. Kun saan muutaman napsun lisää räjähtävyyttä, 19,5 metriä voi hyvinkin olla haarukassa, tuumi pakittaja-Kööpikkä.

Kööpikkä on uljas näky missä tahansa, kadulla tai kentällä. Mittaa on aamulla sentin päälle kaksi metriä ja illalla saman verran alle. Syliväli on 208, eli ei aivan ihannemitta leipuriksi, mutta kunnon raamit heittolajeihin.

Kööpikkä edustaa nykyisin Seinäjoen seudun Urheilijoita, mutta juuret ovat nuukuuden tyyssijasta eli Laihialta. Velipoika Teijo,38, oli hänkin lupaava mörssäri. Ennätykseksi jäi 18,87. Valitettavasti loukkaantuminen päätti hänen uransa liian aikaisin.

– Olen vähän joka asiassa aavistuksen velimiestä parempi. Pari senttiä pidempi, kolme senttiä parempi kuulaennätys. Teijon punttitulokset olivat kovemmat, mutta minulta on parempi tekniikka, sympaattinen työntäjä sanoo.

– Pieniä tavoitteita pitää olla tulosurheilussa. Minulle pahin kaski oli nöyryyttää Teijoa pukkaamalla hänen ennätystään pidemmälle. Kun se onnistui, olen  yrittänyt rikkoa 19 metrin rajaa aivan liian kauan. Kolmisenkymmentä kertaa tulos on ollut 18,70–18,90 haarukassa. Tasaisuutta löytyy, mutta se piikki on vielä hukassa,.

– Seuraavan kerran kilpailen Kokemäen kuulakarnevaaleilla. Kun 19 metriä menee rikki, siitä on hyvä jatkaa, urheiluun täysillä panostava Kööpikkä mietti tulevaa.

Viita piipahti voittamassa korkeuskisan

Miesten korkeudessa Saarijärvellä juhannuksena 210 hypännyt Lempäälän Matias Mustonen ponnisti aivan liian kaukaa jääden 202:een.  Se ei riittänyt voittoon, sillä Pyrinnön Jussi Viita, 33, ylitti kuin vanhasta muistista 208. 

– Mukava oli hypätä, mutta mitään suuria suunnitelmia minulla ei ole mielessä, mestari-Viita tuumi kisan jälkeen.

Korkeushyppääjät lienevät aika teknillistä väkeä: Viita on DI, Mustonen ja kisaa seurannut Ville Välimäki opiskelevat Tampereen teknisessä yliopistossa, jossa tutkijana on mm. Osku Torro!

HämSY:n pm-kilpailut jouduttiin ratamaalauksien takia siirtämään viikolla. Erityisesti karnevaalit söivät rutkasti osanottoa. Kilpailujen siirto ei ole hyvästä, se tuli taas kertaalleen todistetuksi.

Teksti: Jarmo Hakanen